Rize, Uluslararası Fuarda Tanıtılıyor

Rize, Uluslararası Fuarda Tanıtılıyor
Uluslar arası Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, coşkulu bir açılış töreni ile start aldı.

İzmir Fuar alanında bu yıl 8.’si düzenlenen Uluslar arası Travel Turkey İzmir Turizm Fuarına bu yıl Karadenizden de katılım oldu.

Rize Valiliği öncülüğünde katılımın gerçekleştiği Fuar’da Rize’nin Kültürünü tanıtan bir stant oluşturuldu. Fuar’a Karadeniz’i temsilen Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ( DOKA ), Rize İl Kültür Müdürlüğü, Rize Ticaret Odası ve Rize Ticaret Borsası katıldı.

rize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor-(1).jpg

Fuar alanı içerisinde Rize’nin Kültürünü tanıtmak adına Kurulan Stant da Rize gurubu olarak Rize Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcıları Emre Çınar, Şefik Aygöl, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Kültür ve Turizm  Müdürü İsmail Hocaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Avcı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman hazır bulundular.

rize,-uluslar-arasi-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor.jpg

Standı gezen ziyaretçiler, turizm işletmeleri, kültür ve doğa turizmi alanında faaliyet gösteren önemli tur operatörleri Rize´ye yakın ilgi gösterdi. Fuar süresince Rize’nin tanıtımının en iyi şekilde yapılması adına Rize Valiliği tarafından, Rize standında fuar katılımcılarına Türkçe,Arapça ve İngilizce gezi rehberi, gezi haritası, broşür ve kitapçıklar ile tanıtıcı kitap, tanıtım filmi gibi tanıtım materyaller dağıtılıyor. Standda davetlilere ve fuar katılımcılarına Rize’nin yöresel tatlarından ikram edilerek, Rize’nin tarihi ve kültürel zenginliği tanıtılıyor.
rize,-uluslar-arasi-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor-1.jpg

Rize’nin fuarda iyi bir şekilde temsil edilmesi adına Rize Valiliği koordinesinde,  Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, turizm dernekleri ve bölgede faaliyet gösteren acenta ve otellerin katılımıyla fuar etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

rize,-uluslar-arasi-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor-2.jpg

Gelişen turizm potansiyeli, doğal ve kültürel farklılığıyla yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler için de cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Rize’nin geniş bir katılımla temsil edildiği fuarda Rize kültürü, tarihi, doğası, folkloru, müziği, otantik mimarisi, özgün yemekleri ve misafirperverliğinin paylaşılacağı kapsamlı bir tanıtım faaliyeti yürütülecek.
 
rize,-uluslar-arasi-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor-3.jpg
 
Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı, Türkiye'de turizm alanında yaşanan gelişmeleri ve değişik ülkelerin sahip olduğu turizm potansiyellerini katılımcı ve ziyaretçilere tanıtmak hedefiyle düzenlendiği için hem ülkeler hem de Türkiye'de kentler ve firmalar stand açtı. Fuar alanında oluşturulan workshop alanı ile yabancı satın alıcılar stand sahibi turizmcilerle bir araya getirilerek yüz yüze görüşmeleri sağlanacak. Bu sayede oluşturulan iş platformu ile yerli ve yabancı turizmcilerin profesyonel bir ortamda iş bağlantıları yapmaları ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atmaları hedeflendi.
rize,-uluslar-arasi-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor-4.jpg
 
Rize’nin tarihi ve turistik yerlerini tanıtan fotoğraflar, Rize’nin tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan broşür ve kitapçıklar da fuarın devam ettiği 4 gün boyunca ziyaretçilere sunulacak.

rize,-uluslar-arasi-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor-5.jpg

Geçtiğimiz yıl 22 ülkenin yer aldığı Turizm Fuar Konferansı'na bu yıl 30 ülke katıldı. Travel Turkey İzmir'e, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Arjantin, Avusturya, Bulgaristan, Cibuti, Endonezya, Etiyopya, Gambiya, Gürcistan, Güney Afrika, Güney Kore, Güney Sudan, Hindistan, İran, İtalya, Kenya, Macaristan, Makedonya, Malezya, Moğolistan, Namibya, Nijerya, Portekiz, Ruanda, Uganda, Ürdün, Tanzanya, Tunus ve Yunanistan olmak üzere toplam 30 ülke katılıyor. Fuar'da Adıyaman, Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Aydın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Giresun, Iğdır, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak ve Bergama, Bodrum, Bornova, Didim, Edremit, Eğirdir, Fethiye, Kapadokya, Karaburun, Kuşadası, Marmaris, Menderes destinasyonları yer alıyor. 

rize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor-(3).jpg

İzmir Fuar’ını gezen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap bir açıklama yaptı. Başkan Kasap açıklamasında; İzmir Fuar alanında bu yıl 8.’si düzenlenen Uluslar arası Travel Turkey İzmir Turizm Fuarına Rize Valiliği ve Rize Belediyesi olarak ilimizi temsilen burada bulunuyoruz. Bizimle beraber Rize’den başka kurumlar da bizleri burada yalnız bırakmadılar. İlimizin yerel değerlerini kültürünü tanıtma amaçlı bir atmosfer oluşturduk. Belediyelerin çalışma alanlarının birisi de bulunduğu ili en güzel şekilde dışarıya tanıtmaktır. Rize’yi bilmeyen insanlarımıza burada kültürümüzü turizm alanlarımızı tanıtıyoruz. Tabi ki bunun ileriye dönük Turizm’e çok büyük katkısı olacağına inanıyoruz. İlimizin güzelliklerinin tanıtımı yolunda burada emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

rize,-uluslar-arasi-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor-6.jpg

rize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor-(8).jpg

rize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor-(7).20141204172812.jpg

rize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor-(2).jpg

rize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor-(4).jpg

rize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor-(6).jpg

rize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-tanitiliyor-(5).20141204173028.jpg