Rize Üniversitesi'nden TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı

Rize Üniversitesi'nden TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı
Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesinde TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı düzenlendi.

Proje yürütücülüğünü üstlenen Rize Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Alaz, TÜBİTAK tarafından Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenmesi kabul edilen Gizemli Dünyanın Eğlenceli Keşfi Yaz Bilim Kampının üniversitelerinde düzenlendiğini belirtti.

Projenin Rize'de yapılmasını kendilerinin TUBİTAK'a teklif ettiklerini ifade eden Alaz, ''Bu, bundan sonra devamı gelebilecek bir proje. Önümüzdeki yıllarda tekrar düzenlenebilir. Amacımız ilköğretim 7. sınıfı bitirmiş, 8. sınıfa geçmiş toplam 48 öğrenciyi, 2 etap halinde burada ağırlamak'' dedi.

Bu tür kamplarda Türkiye genelinden öğrenci alınabildiğini ve yatılı olarak misafir edilebildiklerini anlatan Alaz, şöyle devam etti: ''Ama senelerdir eğitim fakültesine ev sahipliği yapan Çayelili öğrencilere öncelik vermeyi uygun gördük. Öncelikle buradaki öğrencilerin faydalanmasını istedik. Ama önümüzdeki senelerde farklı açılımlar yapılabilir. Çayeli ve Türkiye'nin diğer yörelerinden öğrencileri buluşturmak mümkün olabilir. Formatımızda standart eğitim öğretim ortamından uzak deney, eğlence, tiyatro gibi etkinlikler var. Amacımız öğrencilerin sıkılmadan,eğlenerek öğrenmeleridir.''

Projede Alaz'ın yanı sıra üniversite öğretim elemanları ile araştırma görevlileri Ahmet Tekbıyık, Kader Birinci Konur ve Gülşah Sezen de görev alıyor.