Rize Üniversitesi'ne 65 Kadro

Rize Üniversitesi'ne 65 Kadro
YÖK tarafından belirlenen 41 yeni kurulan üniversiteye 2 bin kişilik kadronun dağılımı gerçekleştirildi. Rize Üniversitesi ile bölgemizde bulunan diğer üniversitelere ayrılan kadro ise...

YÖK'ün belirlediği ''Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Esas ve Usuller''e ilişkin program, YÖK Başkanlığının koordinasyonunda, öğretim üyesi yetiştirme programı kapsamında lisansüstü eğitim verme imkanına sahip olan yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi ihtiyacı olan diğer yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlilerine lisans üstü eğitim yaptırılması yoluyla öğretim üyesi yetiştirilmesine ilişkin esas ve usulleri düzenliyor.

Yapılan düzenlemeye göre, yükseköğretim kurumları, program kapsamında alınmasını istedikleri araştırma görevlisi sayılarını ve araştırma görevliliğine başvuruda bulunacakların lisans veya lisansüstü mezuniyet alanlarına ilişkin özel şartları belirleyip YÖK'e bildirecek.

YÖK Yürütme Kurulu, programa katılmak üzere başvuruda bulunan yükseköğretim kurumlarının taleplerini değerlendirip ÖYP araştırma görevlisi kontenjanlarını belirleyecek.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı'na, YÖK Yürütme Kurulu kararı ile YÖK resmi internet sitesinde ilan edilen ÖYP araştırma görevlisi kontenjanlarına belirlenen koşulları karşılayan adaylar ilgili rektörlüklere bireysel olarak başvuracak. Değerlendirme ve atamalar cari usullere göre yapılacak.

ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına, ilgili yükseköğretim kurumunun senato kararı ile ÖYP puanları esas alınarak da atama yapılabilecek.

Yabancı dil eğitim programlarının başlama tarihinden en geç bir yıl sonra, yapılacak ilk Yabancı Dil Sınavından 65 ve üzeri puan alamayan ÖYP araştırma görevlileri ÖYP Programı kapsamında yapılan desteklerden faydalanamayacak.

Yürütme Kurulu tarafından YÖK-ÖYP Komisyonunun görüşü de alınarak bu talepler arasından ÖYP kapsamında desteklenecek lisansüstü programlar, öğrenci kontenjanları ve öğrencilerin kabulüne ilişkin şartlar YÖK resmi internet sitesinde ilan edilecek.

31 Temmuz 2008 tarihinden sonra yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına atanan ve halen aynı kadroda bulunan araştırma görevlilerinden, ÖYP puanı, bu usul ve esaslar çerçevesinde aynı üniversitenin aynı anabilim dalına atanan araştırma görevlileri ile eşit ya da daha yüksek olanlar, yükseköğretim kurumlarının ilgili yönetim kurullarının önerisi ve YÖK Yürütme Kurulunun kararı ile bu usul ve esaslar çerçevesinde ÖYP araştırma görevlisi desteklerinden faydalandırılacak.

KADROLARIN ÜNİVERSİTELERE GÖRE DAĞILIMI

Program kapsamında, kadroların üniversitelere dağılımı şöyle:

Rize Üniversitesi 65
Ahi Evran Üniversitesi 35
Kastamonu Üniversitesi 30
Düzce Üniversitesi 35
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 35
Uşak Üniversitesi 35
Namık Kemal Üniversitesi 55
Erzincan Üniversitesi 40
Aksaray Üniversitesi 35
Giresun Üniversitesi 30
Hitit Üniversitesi 35
Bozok Üniversitesi 35
Adıyaman Üniversitesi 35
Ordu Üniversitesi 35
Amasya Üniversitesi 35
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 70
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 45
Sinop Üniversitesi 35
Siirt Üniversitesi 35
Nevşehir Üniversitesi 70
Karabük Üniversitesi 70
Kilis 7 Aralık Üniversitesi 60
Çankırı Karatekin Üniversitesi 70
Artvin Çoruh Üniversitesi 50
Bilecik Üniversitesi 40
Bitlis Eren Üniversitesi 40
Kırklareli Üniversitesi 70
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 70
Bingöl Üniversitesi 60
Muş Alparslan Üniversitesi 60
Mardin Artuklu Üniversitesi 50
Batman Üniversitesi 40
Ardahan Üniversitesi 50
Bartın Üniversitesi 70
Bayburt Üniversitesi 70
Gümüşhane Üniversitesi 70
Hakkari Üniversitesi 35
Iğdır Üniversitesi 40
Şırnak Üniversitesi 35
Tunceli Üniversitesi 50
Yalova Üniversitesi 75