Rize Üniversitesi'ne Rizeli Doçent

Rize Üniversitesi'ne Rizeli Doçent
Rize Üniversitesi'ne Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden Rizeli Doçent atandı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi, Yrd. Doç.Dr Yıldıray Kalkan, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Histoloji Embriyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığına atandı.

Yrd. Doç Dr. Yıldıray Kalkan Kimdir?

1969 Rize doğumlu, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden, Veteriner hekim olarak mezun oldu. Master kariyerinden sonra 1998-2001 Van 100 yıl Üniversitesi Fakültesi Histoloji Embriyoloji esnasında ABD’de araştırma görevlisi olarak bulundu.

2000-2005 Erzincan Zirai Üretim İşletmesi Tarım Meslek Lisesinde görev yaptı. Pedagoji eğitimi alan ve balık hastalıklarının teşhis ve tedavisinde uzman olan Kalkan; aşı, serum ve biyolojik maddeler alanında da eğitim aldı.

Başta organik tarım olmak üzere, hayvan besleme yetersizliği, simulium hastalıklarına bağlı toksikasyonlar konularında birçok değişik illerde eğitim veren Kalkan’ın birçok bilim dergisinde onlarca makaleleri yayınlandı.

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Histoloji Embriyoloji Ana Bilim Dalının yeni Rizeli Başkanı Rizeli Yrd. Doç.Dr. Yıldıray Kalkan iyi derecede İngilizce bilmekte.

Öte yandan Kalkan'ın Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden Rize Üniversitesi'ne atanması Rize’de sevinçle karşılandı.