Rize Ünvan Korudu 'Altın Bebek Dostu' İl Olmaya Hak Kazandı

Rize Ünvan Korudu 'Altın Bebek Dostu' İl Olmaya Hak Kazandı
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, 2008 yılından bugüne "Altın Bebek Dostu İl” ünvanını korudu ve Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Altın Bebek Dostu İl Plaketi’ ile ödüllendirildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, hastane uygulamalarının yanı sıra yaptığı sosyal aktivitelerle vatandaşların anne sütü ve emzirme konularında bilinçlendirilmesini sağladığı için ‘Altın Bebek Dostu İl’ olmaya hak kazandı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ’Altın Bebek Dostu İl Plaketi’ ile ödüllendirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla diğer çocuk sağlığı programlarıyla birlikte 1991 yılından itibaren "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" yürütülüyor.

Bu program çerçevesinde, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlıkları ve doğum hizmeti veren hastanelerden oluşturulan ekipler, konu ile ilgili eğitiliyor ve aldıkları eğitim doğrultusunda da hastane uygulamalarını geliştiriyor.

Hastane uygulamalarının yanında yaptıkları sosyal aktivitelerle bölge halkının anne sütü ve emzirme konularında bilinçlendirilmesini sağlayan iller arasında başarılı olanlar 'Altın Bebek Dostu İl Plaketi' ile ödüllendiriliyor.

Program tüm dünyada da uygulanan “Bebek Dostu Hastaneler” kavramı ile başlamış, 2000’li yıllara gelindiğinde birinci basamak sağlık kuruluşlarının da dâhil olması ile “Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” olarak ilerleme kaydetmiştir. Rize İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla önce Bebek Dostu İl ve daha sonra çalışmalarını bir adım daha ileri taşıyarak 2008 yılında “Altın Bebek Dostu İl” olmaya hak kazanmıştı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından Rize’de bulunan hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde başarılı çalışmalar yürüterek, bunun yanında vatandaşlara yönelik anne sütü ve emzirme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok sosyal ediyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe konu hakkında yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında Rize belirterek, “Emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza İl Sağlık Müdürlüğü olarak teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

altin-bebek-dostu-il-plaket-toreni-(5).jpgaltin-bebek-dostu-il-plaket-toreni-(2).jpgaltin-bebek-dostu-il-plaket-toreni-(3).jpgaltin-bebek-dostu-il-plaket-toreni-(4).jpg