Rize Vali Yardımcıları Değişti

Rize Vali Yardımcıları Değişti
Rize Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney ile Bahatttin Alp Arslanköylü’nün yeni görev yeri ve Rize’ye atanan yeni vali yardımcıları belli oldu.

Kaymakamlar kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize’de görev süresince başarılı bir şekilde görevini sürdüren Rize Vali Yardımcısı ve Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney ile Vali Yardımcısı Bahatttin Alp Arslanköylü’nün yeni görev yerleri belli oldu.

Güney’in ataması Sinop Boyabat Kaymakamlığına yapılırken, Bahattin Alp Arslanköylü, ise Hatay Altınözü Kaymakamlığına atandı.

Güney ve Arslanköylü’den boşalan Rize Vali Yardımcılıklarına ise Hatay ili Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz ile Erzurum ili Horasan Kaymakamı Emre Çınar atandı.

Rize'de ayrıca Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, 1. Derece Kadrolu Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne atanırken Fındıklı Kaymakamı Enver Yılmaz ise Kırşehir ili Akçakent Kaymakamlığına atandı. Kaymakam Yılmaz'ın yerine Fındıklı Kaymakamlığına ise Gümüşhane ili Köse Kaymakamı Arif Karaman atandı.

ÜMİT HÜSEYİN GÜNEY KİMDİR?

umit-huseyin-guney.20140903010055.jpgÜmit Hüseyin Güney, 1975 yılında Artvin' in Arhavi ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini sırasıyla Güngören Köyü İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Arhavi Lisesinde tamamladı. 1993 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi' ni 1997 yılında tamamladı. Ankara Barosuna bağlı olarak Ankara Adliyesinde Avukatlık stajını tamamladı.

1998 yılında girdiği Kaymakamlık sınavını kazanarak Trabzon Kaymakamı adayı olarak göreve başladı. Staj devamında 10 ay süreyle İngiltere nin Londra şehrinde lisan ve yönetim alanında eğitim gördü. Milli Güvenlik Akademisinde Kamu Diplomasisi Kursu aldı. Sırasıyla Trabzon-Maçka, Sivas-Şarkışla ve Kırıkkale-Çelebi ilçelerinde Kaymakam vekilliği yaptı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi dalında Yüksek Lisans yaptı. Tezini "Kırsal Kalkınma ve Köykent" konusunda hazırladı. Askerliğini Konya Personel Okulu ve Uşak Askerlik Şubesinde personel asteğmen olarak yaptı.

Konya' nın Taşkent İlçesinde 2,5 yıl, Van’ın Saray ilçesinde 2 yıl ve Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde 3 yıl Kaymakam olarak görev yaptıktan sonra 25/07/2009 tarih ve 2009/11095 sayılı müşterek kararname ile Rize'nin Pazar ilçesine atandı ve 31/08/2009 tarihinde görevine başladı.

03.08.2012 tarihli kararname ile Rize Vali Yardımcılığına atandı. Vali Yardımcısı ve Genel Sekreter Ümit Hüseyin Güney evli olup, İngilizce bilmektedir.

TURAN YILMAZ KİMDİR?

19⁄07⁄2013 tarih ve 2013⁄463 sayılı Müşterek Kararname ile Yayladağı ilçesine atanan Turan Yılmaz, Denizli'nin Acıpayam ilçesi nüfusuna kayıtlı olup 1981 Aydın doğumludur.

İlk ve orta öğrenimini Aydın'da tamamlayan Yılmaz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 2003 yılında mezun oldu. Yılmaz, 2004 yılında açılan kaymakamlık sınavını kazanarak 28 Temmuz 2004 tarihinde Denizli Kaymakam Adayı olarak mesleğe intisap etti.

Kaymakam adaylığı süresince çeşitli staj ve eğitimlerin yanı sıra Bolu'nun Dörtdivan İlçe Kaymakam Vekilliği görevinde bulunan Turan Yılmaz, 1 yıl süreyle Southoupton Üniversitesi 'nde "Citizenship Democracy" kürsüsünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kaymakamlık kursunu başarı ile bitirdikten sonra Yozgat ili Saraykent İlçe Kaymakamlığı, Erzincan'ın Çayırlı Kaymakamlığı, son olarak Bitlis İli Güroymak İlçesi Kaymakamlığı görevini yürüten Kaymakam Turan Yılmaz evli ve 2 çocuk babasıdır.

EMRE ÇINAR KİMDİR?

1980 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk öğrenimini Ümraniye Zübeyde Hanım İlkokulu’nda, orta öğrenimini Üsküdar Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2003 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mülki İdare Amirliği mesleğine, 2004 yılında Denizli Kaymakam Adayı olarak başladı. Muhtelif ilçelerde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.

Almanya’da dil öğrenimi ve idari sistemi incelemek için 9 ay süreyle bulundu. 91. Dönem Kaymakamlık Kursunu bitiren Emre ÇINAR, 2007-2009 yılları arasında İkizdere Kaymakamı, 2009-2011 yılları arası Tunceli Çemişgezek kaymakamı olarak görev yaptı.

İleri derecede İngilizce ve Almanca bilen Emre Çınar, evli ve iki çocuk sahibidir.