Rize Vali Yardımcısı Dalkıran'dan Cuma Namazı Kılınacak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında İnceleme

Rize Vali Yardımcısı Dalkıran'dan Cuma Namazı Kılınacak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında İnceleme
Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, yarın Cuma Namazının kılınacağı Şeyh Cami önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında incelemede bulundu.

Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nahit Karakaş, İl Müftüsü Naci Çakmakçı ile birlikte yarın Cuma Namazının kılınacağı Şeyh Cami önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında incelemede bulundu.

Cuma Namazı öncesi ve sırasında alınacak tedbir ve yapılacak çalışmaların alanda değerlendirildiği inceleme sırasındaki görüşmede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşların maske takmalarının zorunlu olduğu, camilerde abdest alınmayacağı ve vatandaşların evlerinde abdest almaları gerektiği ile yanlarında getirecekleri seccadeler üzerinde sosyal mesafeye dikkat edilerek namazlarını kılacakları, musafaha ve tokalaşmanın yapılmayacağı ve karton, mukavva vb cisimlerin üzerinde namaz kılınmasına izin verilmeyeceği belirtildi.

rize-vali-yardimcisi-ahmet-dalkirandan-cuma-namazi-kilinacak-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydaninda-inceleme-(3).jpg

Kovid-19 tedbirleri kapsamında Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, 29 Mayıs Cuma gününden itibaren belirlenecek kurallar çerçevesinde Öğle ve İkindi Namazının camilerde cemaatle, Cuma Namazının ise müftülüklerce belirlenen açık alanlarda kılınabileceği daha önce açıklanmış ve bu kapsamda Rize İl Müftülüğü de Rize Merkezde açık alanda Cuma Namazı kılınabilecek camilerin listesini kamuoyuna duyurmuştu. Şeyh Cami önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı da Cuma Namazı kılınacak listede yer almıştı.

 15-20 YAŞ ARASINDAKİ GENÇLER 29 MAYIS CUMA GÜNÜ CUMA NAMAZI KILABİLECEK 

Kovid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlı bulunan grupta yer alan 15-20 yaş aralığındaki gençler, Cuma günü 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkmalarına izin verileceğinden Cuma Namazı saatinde dışarıda olacaklarından Cuma namazı kılabilecek.

65 yaş üzeri vatandaşlar ise kendilerine tanınan izin gününün Pazar günü olması dolayısıyla yarın (Cuma günü) sokağa çıkamayacak.

rize-vali-yardimcisi-ahmet-dalkirandan-cuma-namazi-kilinacak-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydaninda-inceleme-(5).jpgrize-vali-yardimcisi-ahmet-dalkirandan-cuma-namazi-kilinacak-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydaninda-inceleme-(2).jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize ve İlçelerinde Açık Alanda Cuma Namazı Kılınabilecek Camiler Belli Oldu