Rize Valiliği: Fırtına Nedeniyle 16 İhbar Alındı

Rize Valiliği: Fırtına Nedeniyle 16 İhbar Alındı
Rize Valiliği, kentte fırtına nedeniyle yaşanan olumsuzluklar dolayısıyla 16 ihbar alındığını ve yaşanan olaylar neticesinde herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığını bildirdi.

Rize Valiliği, kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına dolayısıyla meydana gelen olaylar hakkında bilgilendirme açıklamasında bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünün 100 nolu fırtına ve 101 nolu yağış uyarısına istinaden il genelinde Merkezden 7, Merkez Muradiye Beldesinden 1, Güneysu ilçesinden 7 ve Kalkandere ilçesinden 1 olmak üzere toplam 16 ihbar alındığı bilgisine yer verilerek, "Çatı uçmaları nedeniyle yollara ağaçlar devrilmiş olup ilgili kurumlarca gerekli tedbirler alınmıştır. Çatı uçmaları nedeniyle yollara elektrik direkleri devrilmiş olup Çoruh EDAŞ Ekiplerince gerekli tedbirler alınmıştır. Güneysu ilçesinde uçan bir çatı nedeniyle 2 araç hafif hasar almıştır. Güneysu ilçesinde çay ocağı olarak kullanılan bir işletmenin çatısı uçmuştur. Merkez Ambarlık Köyünde 2 vatandaşımız evlerinin çatısının uçması nedeniyle talepleri doğrultusunda il merkezindeki konutlarına tahliye edilmiştir. Kalkandere ilçesi Kayabaşı Köyü Beyazıt mevkiinde meydana gelen orman yangını söndürülmüştür. Yaşanan olaylar neticesinde herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.