Rize Valiliği Karantina Uygulanacak 1 Belde ve 4 Köyde Uygulanacak Çalışmaları 7 Maddede Açıkladı

Rize Valiliği Karantina Uygulanacak 1 Belde ve 4 Köyde Uygulanacak Çalışmaları 7 Maddede Açıkladı
Rize Valiliği yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında kentte karantina uygulanacak Kendirli Beldesi ile 4 köydeki vatandaşlara yönelik yapılacak uygulamaları açıkladı.

Rize'de merkeze bağlı Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan merkeze bağlı Yeni Selimiye ve Beştepe köyü ile Derepazarı ilçesine bağlı Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel koronavirüs (Kovid-19) vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alındı. Cumartesi sabah 08.00’dan itibaren uygulanacak karantina kararı, hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşların bu hastalıktan en az etkilenmesi için alınırken, Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Bu tedbirlerin hepsini bizler için çok kıymetli olan vatandaşlarımızın sağlıklarını korumak adına almaktayız.” denilerek bu süreçte vatandaşların verecekleri desteğe teşekkür edildi.

Valiliğin açıklamasında karantina uygulanacak bölgelerde yapılacak uygulamalar da 7 madde halinde belirlenirken, yapılacak çalışmalarda sağlık çalışanlarına yardımcı olunması istenildi.

Rize Valiliğinden yapılan ve Sağlık İl Müdürlüğünce de yapılacak çalışmalarının yer aldığı yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “Sizlerin de bildiği üzere ilimizde de Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Korona Virüs enfeksiyonu ile ciddi bir mücadele verilmektedir. Bu mücadele kapsamında Bakanlığımızın bilgisi ve politikaları doğrultusunda hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızın bu hastalıktan en az etkilenmesi için bir takım tedbirler alınmaktadır. Bu tedbirler kapsamında Kendirli Beldemiz’ de ve bazı köylerimizde karantina uygulaması ile sokağa çıkışların daha kontrollü yapılması kararı alınmıştır. Bilmenizi isteriz ki bu tedbirlerin hepsini , bizler için çok kıymetli olan vatandaşlarımızın sağlıklarını korumak adına almaktayız.

ricamız en kısa sürede bitmesini umut ettiğimiz Karantina ve kontrollü olarak sokağa çıkma uygulamasında aşağıda belirttiğimiz uygulamalar yapılacak olup bu konularda biz sağlık çalışanlarına yardım etmenizdir.

1.Muhtarlarımız tarafından; kendi mahallelerinde oturan vatandaşlarımızdan ateş, nefes darlığı, öksürük gibi bulguları olanların adresleri İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilecektir. İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından bildirilen bu adreslere gidilerek vatandaşlarımızın kontrolleri yapılacaktır.

2.Sağlık Personeli tarafından kontroller hastalarımızın mahremiyeti de dikkate alınarak şayet evleri müsait ise evlerinin önünde, müsait değilse evlerinin içinde yapılacaktır.

3.Sağlık personeli kontrolleri sonrasında şikâyetleri hafif olan vatandaşlarımız mutlak suretle evlerinde izolasyona alınacaktır. Sağlık personeli kontrolü sonrasında lüzumu görülen vatandaşlarımız ise sağlık tesislerine getirilecektir.

4. Hiçbir şikayeti olmayan vatandaşlarımızın yaşadıkları evlerden bir kişi temel ihtiyaçların ( bakkal market alış verişi, ilaç v.b ) karşılanması için gerekli kişisel tedbirleri alıp sosyal mesafeyi korumak kaydı ile Kendirli Belde sınırları içinde dışarı çıkabileceklerdir.

5. Mutlak şartla evlerinde izolasyon uygulanan vatandaşlarımızın ihtiyaçları ise 155, 156 ve 112 Nolu telefonlar aranarak bildirmeleri durumunda Vefa Sosyal Destek elemanlarınca derhal karşılanacaktır.

6.Muhtarlarımız tarafından daha önceden bir şikayeti olmayıp da yeni şikayeti çıkan vatandaşlarımızın bilgileri de muhtarlarımız tarafından hemen Beldedeki sağlık görevlilerine veya 112‘ye bildirilecektir.

7.Belde ve bağlı köylerine kamu hizmeti veren her türlü kurum ve kuruluşların çalışanları ile Beldeye insani ihtiyaçları (ekmek fırını, ilaç, v.b) getiren kişi veya kurumların beldeye kontrollü bir şekilde girişi sağlanacaktır.

Şimdiden bizlere vermiş olduğunuz destek için sizlere teşekkür ve şükranlarımızı sunarız.”