Rize Valiliği'nden Engelli Ailelerine Anneler Günü Yemeği

Rize Valiliği'nden Engelli Ailelerine Anneler Günü Yemeği
Rize Valiliği tarafından Anneler Günü etkinlikleri kapsamında engelli annelerine yemek programı düzenlendi.

Rize Valiliği tarafından Anneler Günü etkinlikleri kapsamında "Engelleri Elbirliğiyle Kaldırmalıyız" parolasıyla Kültür Park Taç Salonda gerçekleştirilen programa, Rize Valisi Nurullah Çakır ve Eşi Cemile Çakır, Rize’de bulunan Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) üyelerinin eşleri, Rize Gönül Elçileri ekibi ile çok sayıda engelli annesi katıldı.

rize-valiliginden-engelli-ailelere-anneler-gunu-yemegi-2.jpg

Rize Gönül Elçileri Derneği Başkanı Pembe Gezmiş etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında, derneğin bir yıllık bir geçmişi olmasına rağmen pek çok proje gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Rize Merkezde tespit edilen engelli ailelerini Sayın Valimizin Eşleri Hanımefendi Sayın Cemile Çakır, Valilik konutuna davet etmiş, gelemeyecek durumda olanların bizzat evlerine gidilerek ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Derneğimiz bu çalışmalara katılarak sorunları yerinde görerek; çözüm için ilgili kurumlarla işbirliğiyle ailelerimize maddi ve manevi desteklerde bulunmuşlardır. Diğer ailelerimizi de Muhterem Hanımefendi, Valilik konutunda misafir ederek; Devletimizin şefkat ve merhameti yanında en nazik bir şekilde ağırlamışlardır.” dedi.

Rize Valisi Nurullah Çakır’ın eşi Cemile Çakır ise konuşmasında çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan kadınları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Annelere olan sevgi ve saygıyı bir güne sığdırmanın mümkün olmadığını vurgulayan Cemile Çakır, "Ancak bu anlamlı gün, bizler için gece gündüz çalışan annelerimize sevgimizi, saygımızı ve hürmetimizi ifade etmemiz için vesile olmaktadır. Annelerin yaşama dair beklentilerini karşılamak, siyasal, sosyal, ekonomik olarak aktif katılımıyla hız kazanan bir kalkınmanın sağlanması için toplumun tüm kesimlerine görevler düşmektedir.” diye konuştu.

rize-valiliginden-engelli-ailelere-anneler-gunu-yemegi-3.jpg

Vali Nurullah Çakır, programa katılan tüm annelerle tek tek ilgilenirken, miniklere çeşitli hediyeler dağıttı ve insanların yaşam çizgisi içinde farklı zorluklara göğüs gerdiğini belirtti.

Kadınların ve annelerin daha fazla zorluk göğüslediğinin bilindiğini dile getiren Vali Çakır, engelli ailesi olmanın daha zor olduğunu söyledi. Bu olgunun inkâr edilmesinin imkânsız olduğunun altını çizen Vali Çakır, ülkemizde son 10 yılda engelli konusunda kat edilen yolu açıklarken, özürlü çocuğu olan ailelere maaş bağlandığını, engelli okullarının açıldığını, evden gidemeyecek durumda olan engelli bireylere evde eğitim verildiğini vurguladı. Vali Çakır, “Başta yüreği yaralı şehit anneleri olmak üzere varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren, bize her daim yol gösteren bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmeleri dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

rize-valiliginden-engelli-ailelere-anneler-gunu-yemegi-1.jpg

rize-valiliginden-engelli-ailelere-anneler-gunu-yemegi-4.jpg