Rize Valiliği'nden Filistin İçin İnsani Yardım Kampanyasına Destek Çağrısı

Rize Valiliği'nden Filistin İçin İnsani Yardım Kampanyasına Destek Çağrısı
Rize Valiliği, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Filistin halkına destek için başlatılan kampanya dolayısıyla vatandaşlara destek çağrısında bulundu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Filistin halkının sıkıntılarının hafifletilmesi için gerekli her türlü yardım ve desteğin sağlanması amacıyla yardım kampanyası başlatıldı. Rize Valiliği de vatandaşların kampanyaya destek vermesi için çağrıda bulundu.

Rize Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Filistin İçin İnsani Yardım Kampanyası banka hesap numaraları paylaşılarak, İsrail’in Gazze’de sebep olduğu işgal ve çatışma ortamı nedeniyle Filistin’de can ve mal kaybının şiddetini arttırarak devam etmekte olduğu belirtildi ve Filistin halkının büyük bir kısmının açlık, susuzluk ve sağlık problemleriyle mücadele ettiği hatırlatılarak şunlar kaydedildi: “Başbakanlık Makamının 2018/10 nolu Genelgesi doğrultusunda; halkımızın beklentisi doğrultusunda dost ve kardeş Filistin halkının karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak amacıyla Rize’de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce koordine edilecek bir yardım kampanyası başlatılmıştır.

Valiliğimizce başlatılan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce koordine edilen, Filistin halkına yardım kampanyasına; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile halkımızın yapacağı yardımlar büyük önem taşımaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Banka hesap numaralarının dışında kampanyaya ayrıca AFAD'ın SMS numarası 1866, Türk Kızılayı'nın SMS numarası 2868, her ikisinde de Filistin yazılarak destek yapılabiliyor.

FİLİSTİN İNSANİ YARDIM KAMPANYASI BANKA HESAP NUMARALARI

filistin-icin-insani-yardim-kampanyasi-acildi.jpg