Rize Valiliğinden Kamu Kurumlarına 100. Yıl Hediyesi

Rize Valiliğinden Kamu Kurumlarına 100. Yıl Hediyesi
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın talimatıyla Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan 16 Türk devletinin bayrakları, hükümdarları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlarının portreleriyle donatılan tablo okullara ve kamu kurumlarına hediye edildi.

Rize Valiliği tarafından Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan tablo, Rize'deki her düzeydeki bütün okullara, fakülte binalarına, Kur'an kurslarına ve kamu kurumlarına armağan edildi.

Tabloda, Türk devletlerinin bayrakları, hükümdarları ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlarının resimleri yer alıyor. Bu sayede, Türk devletlerinin köklü mirası ve Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne uzanan yüzyıllık yolculuğu bir arada sunuluyor.

Tablo, tarihimizin büyüleyici sayfalarını genç zihinlere taşımayı amaçlıyor. Öğrencilere köklerini keşfetme fırsatı sunarken aynı zamanda milli kimliğimize derinlemesine bir bakış sunuyor.

Eğitim ve kamu kurumlarımızın duvarlarını süsleyen tablo, adeta bir zaman yolculuğuna çıkararak ülkemizin zengin tarihini herkesin gözleri önüne seriyor.

Şeyh Edebali'nin "Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez. Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın!" öğüdü, bu tablonun önemini daha da vurguluyor. Bu eşsiz armağan, bizlere geçmişimizi hatırlatıyor ve geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlememiz için bir rehber oluyor.

100. yıla özel hazırlanan tablonun orijinalini indirmek için tıklayınız...

rize-valiliginin-100-yil-hediyesi-turk-devletlerinden-cumhuriyete-yolculuk.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum