Rize Valiliği'nden Kuvvetli Sağanak Yağış ve Fırtına ile Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

Rize Valiliği'nden Kuvvetli Sağanak Yağış ve Fırtına ile Yoğun Kar Yağışı Uyarısı
Rize’de kuvvetli sağanak yağış ve fırtına ile yoğun kar yağışı bekleniyor. Rize Valiliği konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize ve çevresinde kuvvetli sağanak yağış ve fırtına ile yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı. Rize Valiliği de konuyla ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada; “Meteorolojiden alınan son bilgilere göre; İlimizde rüzgarın bu gece (Çarşamba) saatlerinden kuvvetini artırarak batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına ve yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi ve fırtınanın etkisinin Cuma gece saatlerine kadar devam etmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba zehirlenmesi vb.) karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.” denildi.

Valilik ayrıca, meteoroloji değerlendirmelerine göre kentte kuvvetli sağanak yağış ve yoğun kar yağışı beklendiği hatırlatmasında bulunarak, “Rize ve çevrelerinde etkisini arttırması beklenen yağışların; 8.12.2017 Cuma günü öğle saatlerine kadar aralıklarla etkili olarak kıyı kesimlerde kuvvetli (toplamda 80-120 mm) yağmur ve sağanak, 500 m. üzeri rakımlı kesimlerde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” şeklinde uyarıda bulundu.