Rize Valiliğinden Türkiye'de Örnek Bir Çalışma Daha: Sağlıkçılara İl Genelinde Ücretsiz Ulaşım Seferleri

Rize Valiliğinden Türkiye'de Örnek Bir Çalışma Daha: Sağlıkçılara İl Genelinde Ücretsiz Ulaşım Seferleri
Koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı önlemlerle Türkiye’de ilklere imza atan ve uygulamaları bakanlık tarafından Türkiye’ye örnek olarak ülke genelinde uygulanan Rize Valiliği, yine Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza attı.

Rize’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilçeler ve köyler arasında toplu taşımacılığın 15 günlüğüne yasaklanması üzerine Rize Valiliği, bir kez daha Türkiye’ye örnek olacak çalışma başlatarak il genelindeki sağlıkçıların çalışma yerlerine sorunsuz bir şekilde ulaşımlarının yapılmasını  sağladı. Çalışma ile Valilik desteğiyle il genelinde toplam 444 sağlık personelinin merkez ilçede dahil olmak üzere ilçeler arasındaki ulaşımları ücretsiz bir şekilde sağlanıyor.

Konu hakkında Rize Valiliğinin twitter hesabından yapılan açıklamada, “Koronavirüs enfeksiyonu ile mücadele kapsamında, merkez ilçe dahil, ilçeler arasında tüm toplu taşıma seferleri getirilen kısıtlama yüzünden; Rize genelinde sunulan sağlık hizmetinin herhangi bir aşamasında aksaklık yaşanmaması, sağlık personelinin mağdur olmaması için. Kahraman sağlık çalışanlarımıza bu hizmeti sunabilmemiz adına bizlere araç ve personel desteğinde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bir kez daha teşekkür ederiz. İl genelinde toplam 444 sağlık personeli merkez ilçe de dahil olmak üzere ilçeler arasında ki ulaşımları Valiliğimizin desteği ve organizasyonu ile ücretsiz olarak karşılanmaktadır.” İfadelerine yer verildi.

Rize Valiliği, ayrıca, otizmli bireylerin günde 1 saat boyunca aileleri refakatinde dışarıya çıkmalarına müsaade edileceğini bildirerek, bu kapsamda 20 yaş altındaki otizmli bireylerin de günde 1 saat boyunca 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma yasağından muaf tutulacağını belirterek, “Rize'de otizmli bireylerin günde 1 saat boyunca aileleri refakatinde dışarıya çıkmalarına müsaade edilecek. 20 yaş altı kısıtlaması, bu kardeşlerimiz için 1 saat süresince uygulanmayacak istisna olarak değerlendirilecek.” Şeklinde açıklamada bulundu.