Rize Valisi Bektaş, Hastanede Yetkililerden Bilgi Aldı

Rize Valisi Bektaş, Hastanede Yetkililerden Bilgi Aldı
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi merkez kampüsünde yaşanan gıda zehirlenmesi sonrası öğrencilerin tedavi gördüğü hastanelere gitti. Vali Bektaş, aileleri rahatlatacak açıklamayı yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) merkez kampüsündeki yemekhanelerde akşam saatlerinde yemek yedikten bir süre sonra rahatsızlanarak hastanelere başvuran öğrencilerin sayısı arttı. Merkez kampüs yemekhanesinden bu akşam yemek yiyen 594 öğrenciden 300'ü zehirlenme belirtileri nedeniyle kentteki hastanelere müracaat ederek tedavi altına alındı. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Devlet Hastanesine gelerek RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut'tan bilgi aldı.

rizede-gida-zehirlenmesi-(4).jpg

Mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti olan öğrencilerin Rize Devlet Hastanesi ile Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servislerindeki tedavileri sürerken, çoğu öğrencinin tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Genel sağlık durumları iyi olan 300 öğrenci müşahede altına alındı.

- Vali Bektaş, öğrencileri ziyaret etti

rizede-gida-zehirlenmesi-(5).jpg

Vali Erdoğan Bektaş, Rize Devlet Hastanesi acil servisine gelerek öğrencileri ziyaret etti.

Geçmiş olsun dileklerini ileten Bektaş, öğrencilerin sağlık durumları hakkında İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe ve diğer ilgililerden bilgi aldı.

Bektaş, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Toplu yemek çıkan yerlerde bu tür olaylar yaşanmaması için her şeye dikkat edildiğini ancak zaman zaman böyle sıkıntılar olabildiğini dile getiren Bektaş, şöyle konuştu: "Üniversitemizde 3 bin civarında öğrenci ve personel yemek yiyor. Öğlen pişen yemek akşam da servis ediliyor. Çocuklarla ve doktorlarla görüştük, hastanedeki tabloda bir problem yok. Öğrencilerimizin ailelerine bu haberi söyleyebiliriz, endişelenmesinler. Çocuklarda, bizi endişeye sokacak bir tablo yok çok şükür."

rize-valisi-erdogan-bektas,-devlet-hastanesine-gelerek-yetkililerden-bilgi-aldi-(1).jpg

İşin her yönüyle araştırıldığını vurgulayan Bektaş, şöyle devam etti: "Mutfaklardan, yurtlardan, o yemeğin gittiği her yerden numuneler alınıyor, tüm yemek çeşitleri tahlil ediliyor. Sabaha kadar arkadaşlar çalışacak ve bulguları kamuoyu ile paylaşacağız. Şu anda sadece tahminlerde bulunabiliyoruz, öğle yemeği akşam da yendiği için bekleme süresi dolayısıyla bir bozulma ihtimali var. Bunun ne kadar doğru olup olmadığını tahlillerle kararlaştıracağız. Geçmiş olsun, demek ki çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Üniversitemiz de çok daha fazla dikkatli olacaktır. Bu olayın nasıl, niçin meydana geldiği ve sorumluları hakkında gerekli işlemin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın."

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirin alınacağını vurgulayarak, "Sorun atlatılmış gibi görünüyor." ifadesini kullandı.

rizede-gida-zehirlenmesi-(1).jpgrizede-gida-zehirlenmesi-(2).jpgrizede-gida-zehirlenmesi-(3).jpg

rize-valisi-erdogan-bektas,-devlet-hastanesine-gelerek-yetkililerden-bilgi-aldi-(2).jpgrize-valisi-erdogan-bektas,-devlet-hastanesine-gelerek-yetkililerden-bilgi-aldi-(3).jpgrize-valisi-erdogan-bektas,-devlet-hastanesine-gelerek-yetkililerden-bilgi-aldi-(4).jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'de Hastaneye Kaldırılanların Sayısı 200'e Ulaştı. RTEÜ'den Zehirlenme Açıklaması

Rize'de 120 Üniversiteli Yemekten Zehirlendi