Rize Valisi Bektaş Ortaokul Öğrencileriyle Röportaj Etti

Rize Valisi Bektaş Ortaokul Öğrencileriyle Röportaj Etti
Reşadiye Zihni Derin Ortaokulundan bir grup öğrenci, hazırladıkları proje ödevinde kullanmak ve okul gazetesinde yayınlamak üzere Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile samimi bir ortamda röportaj etti.

Reşadiye Zihni Derin Ortaokulu 7/B sınıfı öğrencilerinden Arda Kanbur, Burhan Alp Akdoğan, Berra Bakoğlu ve Nisanur Kaynak, Türkçe öğretmenleri Ebru Turgut’un eşliğinde Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret ederek, hazırlamakta oldukları proje ödevinde kullanmak ve okul gazetesinde yayınlamak üzere samimi bir ortamda röportaj etti. Vali Bektaş, Rize'de eğitim alanında yürütmekte oldukları projeleri de ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği röportajında dile getirdi. 

resadiye-zihni-derin-ortaokulundan-bir-grup-ogrenci,-rize-valisi-erdogan-bektas-ile-roportaj-etti-1.jpg

Öğrencilerden gelen “Rize’de eğitim ve öğretim alanında yürütmekte olduğunuz projeler nelerdir?” sorusu üzerine Vali Erdoğan Bektaş, “Rize’de bilgisayar destekli eğitim konusunda öncelik verdiğimiz iki projemiz var. Bunlardan birincisi; sizlerin en azından günlük hayatta kullanabileceğiniz düzeyde İngilizce öğrenebilmeniz için Milli Eğitim Bakanlığınca hizmete sunulan interaktif dil öğrenme programı Dyned projesi, ikincisi de kodlama projesidir. Her iki projede de kamu kaynağı kullanmadan çok ciddi yollar aldık. Şuan itibariyle Rize genelinde bütün okullarımızda gerekli bilgisayar ve internet altyapısını oluşturduk. Bütün bunları sizlere daha iyi eğitim verebilmek adına yapıyoruz. Yani her şey sizin için.” dedi.

resadiye-zihni-derin-ortaokulundan-bir-grup-ogrenci,-rize-valisi-erdogan-bektas-ile-roportaj-etti-2.jpg

Rize’de akademik liselerin sayısının meslek liselerine oranla fazla olduğunu belirten Vali Bektaş, “Bir başka hedefimizde Rize’deki meslek liselerinin sayısını arttırmak. Başarının temel unsurlarından birincisi okumaktır. Eğer gelecekte başarılı birer insan olmak istiyorsanız çok okumalısınız. Bir başka unsur da yeteneğiniz olan, yapmaktan zevk aldığınız işi yapmaktır. Bu anlamda meslek liselerinin sayısını arttırarak, öğrencilerimizi yetenekleri doğrultusunda ilgili bölümlere yönlendirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrencileri ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu da ifade eden Vali Bektaş, ziyaretin son bölümünde öğrencilere başarılı bir eğitim ve öğretim hayatı dileyerek birer kitap hediye etti. 

resadiye-zihni-derin-ortaokulundan-bir-grup-ogrenci,-rize-valisi-erdogan-bektas-ile-roportaj-etti-3.jpg