Rize Valisi Çeber'den “14 Mart Tıp Bayramı” Mesajı

Rize Valisi Çeber'den “14 Mart Tıp Bayramı” Mesajı
Rize Valisi Kemal Çeber, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rize Valisi Kemal Çeber, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramı”nı kutladı.

Vali Çeber, mesajında şunları kaydetti: “İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve toplumun önemli hedeflerinden biridir. Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri de sağlık hizmetlerinde ulaşılan noktadır.

Son yıllarda ülkemizde ve şehrimizde sağlık alanında gerçekleştirilen önemli yatırımlar ve çalışmalar, vatandaşımıza daha iyi sağlık hizmeti vermek için devam etmektedir. Çalışmaları devam eden şehir hastanemiz sağlık alanında ilimize önemli bir seviye atlatacaktır.

‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı ile Devletimiz, sağlık ve tıp alanında yaşanan gelişmeler ve ilerlemeler ışığında halkımıza kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için yatırımlar, çalışmalar ve reformlar yapmaktadır. Modern teknolojinin sağlık sistemleri hastanelerimizde kullanılmakta ve tıp alanında çok iyi yetişmiş, donanımlı, yeniliklere açık ve ileri teknolojileri uygulayabilen hekimlerimizin sayısı giderek artmaktadır.

Ülkemiz tıpta, dünyada yaşanan gelişmelerin hiçbir zaman gerisinde kalmamış, doktor ve sağlık çalışanlarımız sürekli kendilerini geliştirmişlerdir. Bunun neticesi olarak birçok komşu ülke ve Avrupalı hastalar her gün artan sayılarıyla kendilerini Türk hekimlerine emanet etmektedirler.

İnsan ve toplum sağlığını korumak için şartlar ne olursa olsun gece gündüz demeden kendi hayatlarından ödün vererek büyük bir fedakârlıkla çalışan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız özellikle Covid-19 salgınında önemli bir mücadele vermişlerdir. Tüm doktor ve sağlık çalışanları görevlerine olan bağlılıklarını en güzel şekilde devam ettirerek, yer ve zaman mefhumu gözetmeksizin salgınla mücadelede en ön safta yer alarak fedakârca görevlerini yerine getirmişleridir.

7/24 görevlerinin başında fedakârlık göstererek vatandaşlarımızın yanında olan sağlık çalışanlarımız, üstlendikleri büyük sorumluluğun bilinciyle gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretler her türlü övgünün üzerindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle kutsal, saygın ve onurlu bu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren hekimlerimiz ve sağlık hizmetlerini halkımıza ulaştırmada fedakarca görev alan tüm sağlık çalışanlarımızın ‘14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, başarı ve mutluluklar dilerim.”