Rize Valisi Kemal Çeber, LGS Başarısını Kutladı

Rize Valisi Kemal Çeber, LGS Başarısını Kutladı
Rize Valisi Kemal Çeber, Rize’nin LGS’de Türkçe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin net ortalamalarında Türkiye 1.si, genel net ortalamasında ise Türkiye 4.’sü olması dolayısıyla başarıyı kutladı.

Rize, 1 Haziran 2019 da yapılan LGS sınav sonuçlarına göre Türkçe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin net ortalamalarında Türkiye 1.si, genel net ortalamasında ise Türkiye 4.sü oldu. Elde edilen bu başarı dolayısıyla Rize Valisi Kemal Çeber, açıklamada bulunarak Rize’ye bu gururu yaşatan tüm öğrencilere yürekten teşekkür etti.

Vali Kemal Çeber, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bu sınava hazırlayan ve onlara güven telkin eden başta öğretmenlerimiz olmak üzere, Rize İl Milli Eğitim Camiasının idarecisinden tüm çalışanlarına kadar herkese teşekkür ediyorum. Eğitimde başarı; öğrenci, okul ve ailenin uyum içinde olmasıyla birlikte gelmektedir. Bu yönüyle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce uygulamaya konulan başarılı plan ve projelerin yanı sıra, çocuklarından ilgisini bir an bile eksik etmeyen velilerimize de yürekten teşekkür etmek istiyorum. Onların katkıları olmasaydı bu başarıyı yakalamamız mümkün olmazdı” şeklinde konuştu.

Vali Çeber, açıklamasının son bölümünde; “İş ve gönül birliği içerisinde ilimizi her alanda başarıya taşıma, eğitimin niteliğini artırma amacımızı daimi kılıp, paylaşımcı bir anlayışla bugüne kadar yapılmış olan güzel ve kalıcı çalışmaları daha da geliştirip bu çalışmalara yenilerini de ekleyerek ekip ruhuyla çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.