Rize Valisi Kemal Çeber, Turizmcilerle Bir Araya Geldi

Rize Valisi Kemal Çeber, Turizmcilerle Bir Araya Geldi
Rize Valisi Kemal Çeber ile turizm sektöründe Rize’de faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri bir araya gelerek, sektördeki gelişmeleri değerlendirdi.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında düzenlenen “Rize ve Turizm” konulu toplantıda; Rize Valisi Kemal Çeber ile turizm sektöründe Rize’de faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri bir araya gelerek, sektördeki gelişmeleri değerlendirdi.

Vali Kemal Çeber başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Rize’de faaliyet gösteren turizm işletmeleri, oteller ve derneklerinin temsilcileri katıldı.

rize-valisi-kemal-ceber,-turizmcilerle-bir-araya-geldi-(2).jpg

RİZEM Kültür ve Turizm Derneğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının açılışında Rize Vali Kemal Çeber yaptığı konuşmada; Rize’nin turizm konusunda ciddi kaynaklara ve potansiyele sahip olduğuna vurgu yaptı.

Son yıllarda Rize’yi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında artış olduğunu belirten Vali Çeber, “Rize, turizm konusunda eşsiz doğa güzelliklerin yanı sıra tarihi esere ve birçok alternatif turizm seçeneklerine sahip. Sahip olduğumuz bu değerler sayesinde de her yıl Rize’yi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında artışlar gözlenmektedir” dedi.

rize-valisi-kemal-ceber,-turizmcilerle-bir-araya-geldi-(1).jpg

Her sektörde olduğu gibi, turizm sektöründe de zaman içerisinde ciddi değişmeler ve gelişmeler olduğunu belirten Vali Çeber, “Biz bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu toplantı ile sektördeki bu gelişmeleri değerlendirip, ilimize gelen turiste güzel bir ürün sunabiliyor muyuz? Gerekli altyapı ve üstyapı, alışveriş imkanlarını ve kaliteli bir servis sunabiliyor muyuz? Tüm bu ve benzeri soruları, sektör temsilcilerimiz ile değerlendirip, Rize’yi turizm sektöründe hak ettiği yere taşımanın gayreti içerisinde olacağız” dedi ve bunun için şehrin bütün dinamikleriyle birlikte omuz omuza verip yeni yeni projelerin hayata geçirilmesi ve Rize’nin her platformda tanıtımına önem verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Rize Valisi Kemal Çeber’in yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından, toplantıya katılan turizm sektörü temsilcileri söz alarak “Rize ve Turizm” konusunda görüş ve önerilerini dile getirdiler.

rize-valisi-kemal-ceber,-turizmcilerle-bir-araya-geldi-(3).jpgrize-valisi-kemal-ceber,-turizmcilerle-bir-araya-geldi-(4).jpg