Rize Valisi Kemal Çeber'den Öğrencilere: Kar Tatili Kararını Birlikte Verelim

Rize Valisi Kemal Çeber'den Öğrencilere: Kar Tatili Kararını Birlikte Verelim
Rize Valisi Kemal Çeber, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle öğrencilerden bulundukları bölgelerden kar durumunu gösteren fotoğraflar isteyerek kar tatili haberini öğrencilerle birlikte vermek istediğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Pazartesi günü öğle saatlerine kadar yoğun kar yağışı beklendiği uyarısı verdiği Rize’de kar yağışı devam ediyor. Kentte kar yağışıyla birlikte güzel görüntüler oluşurken ulaşımda aksamalar yaşandı. Saat 13.00 itibariyle kentte 200 köy yolu kapalı bulunurken İl Özel İdaresi ekipleri kar yağışından dolayı kapanan köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için yoğun çaba gösteriyor.

Rize Valisi Kemal Çeber de öğrencilerin özellikle pazartesi günü bu nedenle mağduriyet yaşamamaları için verilecek kar tatili kararlarının kar yağışı durumuna göre bölgesel olarak farklılıklar gösterebileceğine vurgu yaparak, en doğru kararları verebilmek için öğrencilerden yaşadıkları bölgedeki kar durumunu gösteren fotoğrafları kendisiyle paylaşmalarını istedi.

Rize Valiliği'nin resmi sosyal medya hesaplarından ilk fotoğrafı kardan adam yanında çektirdiği fotoğrafla kendisi paylaşan Vali Çeber, öğrencilerin verecekleri bilgilere güvendiğini ve onları çok sevdiğini ifade ederek, “Sevgili öğrencilerim, ilimizde iki gün süre ile yoğun kar yağışı bekleniyor. İlimizin her bölgesinde farklı hava koşulları meydana getiren mikroklima iklimimiz nedeniyle bizlere ulaşan resmî bilgileri sizlerden de teyit etmek ve durumla ilgili kararları sizlerle birlikte vermek istiyorum. En doğru kararları verebilmek için bulunduğunuz bölgedeki kar ve ulaşım durumunuzu, alınan ve alınması gereken tedbirler konusundaki görüşlerinizi bizlerle paylaşır mısınız? Sizleri çok seviyor ve vereceğiniz bilgilere güveniyorum.” dedi.

Vali Çeber, ilçelerden gelecek kar fotoğraflarına ilişkin ise ilçedeki kararları öğrencilerin Kaymakam abilerinin vereceğini ifade ettiği açıklamasında “İlçelerdeki kararları Kaymakam abileriniz verecektir, ilçelerdeki evlatlarımız kanaatlerini onlara iletebilir.” diye konuştu.

kemal-ceber-rize-valisi-kardan-adam.jpg

9. SINIFTAKİ OĞLUM: BABA KAR TATİLİ VERMEDEN MESLEKİ KARİYERİNİ TAMAMLAMA

Vali Çeber, 9. Sınıf öğrencisi oğlu Kerem‘in sözlerine de yer vererek, oğlunun kendisinden kar tatili vermeden mesleki kariyerini tamamlamamasını istediğini kaydederek, “Tüm tweetlerinizi okuyorum birbirinden güzel resim ve videolarınıza bakıyorum, hepsi için teşekkür ediyorum ( Baş sağlığı mesajlarınıza da teşekkür ediyorum) İlgili kurumlardan gelen bilgiler ile birlikte değerlendiriyoruz.

Kurslar ile ilgili kararı okullar kendisi verecek, Hepsi aynı durumda değilmiş, bilgileri okullardan öğrenebilirsiniz. Diğer konuları yine sizlerle birlikte takip edip uygun kararları birlikte verecez inşallah.

9. Sınıf Öğrencisi olan oğlum Kerem dedi ki ‘Baba mesleki kariyerini kar tatili vermeden tamamlama lütfen::))’” ifadelerini kullandı.