Rize Valisi Kemal Çeber'den Rizeliler'e Karantina Sitemi: “Karantina Kurallarına Uymadığı İçin 1 Kişiyi Yurda Aldığımızda 15 Kişi Bizi Arıyor”

Rize Valisi Kemal Çeber'den Rizeliler'e Karantina Sitemi: “Karantina Kurallarına Uymadığı İçin 1 Kişiyi Yurda Aldığımızda 15 Kişi Bizi Arıyor”
Rize Valisi Kemal Çeber, karantina kurallarına uymayarak dışarıya çıkan Kovid-19 hastası veya Kovid hastaları ile temaslı vatandaşları yurda aldıklarında 15 kişinin kendisini aradığını söyledi.

Rize Valisi Kemal Çeber, karantina kurallarına uymayarak dışarıya çıkan Kovid-19 hastası veya Kovid hastaları ile temaslı vatandaşların yurda yerleştirilerek misafir edildiğini ancak bu vatandaşlar için kendisinin sürekli arandığını dile getirerek “Karantina kurallarına uymadığı için 1 kişi yurda aldığımızda 15 kişi bizi arıyor” diyerek sitemde bulundu.

Rize’de karantinada olması gerektiği halde dışarıda yakalandığı için KYK’ya bağlı belirlenen yurtlara yerleştirilen vatandaş sayısının 200’ü aştığını dile getiren Vali Çeber “Yurtta misafir ettiğimiz kişi sayısı 200’ü geçti ve bunların tüm maliyetini biz karşılıyoruz. Kendisi biliyor Kovid-19 testinin pozitif olduğunu yada temaslı olduğunu ‘Bende bir şey yok’ diyor. Bizde onlara bunu yapmayı istemiyoruz ama 1 kişi yurda aldığımızda 15 kişi bizi arıyor. ‘Şu yakalanmış, haberi yokmuş, bu seferlik bağışlasanız. Sayın valim şu yakalanmış ama şöyle de acil bir işi varmış’ diyorlar. Yok, hiçbir tane istisna yapmadık. Bu konularda iyi niyetli görüyorum ama bizi de kimsenin yormaması lazım. Kimsenin de bu tip şeylere girmemesi lazım. Dolayısıyla taviz veremeyeceğimiz bir konu bu. Direk insan sağlığı ve kul hakkı. İzolasyonda olması gerekenler dışarıda yakalandığında, 3 bin 150 lira para cezası anında kesiliyor. Sonra yurda gidiyor, kendisi için takdir edilen izolasyon süresini orada tamamlıyor ve evinden uzak kalıyor. Aynı zamanda adli işlem için mahkemeye suç duyurusunda bulunuluyor. Bunların hepsi adli işlem de görüyor; ‘Halkın sağlığını tehlikeye atmaktan, kurallara uymamaktan’. Dışarıda yakalanmanın dışında ekstra bir veri de görülürse ondan da işlem yapılıyor. Aslında hiç gereği olmayan bir şey. Dışarıda yakalananların da mazeretleri benim bildiğim hep dışarıya çıkmadan halledebileceği işler" diye konuştu.