Rize Valisi'nden Erken Kutlama

Rize Valisi'nden Erken Kutlama
Rize Valisi Nurullah Çakır, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi 300 yeni öğretmen ile emekliliğe hak kazanmış 34 öğretmenin bir araya geldiği yemekte öğretmenlerin gününü kutladı.

Rize Valisi Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi, mesleğe yeni başlayan 300 öğretmen ve uzun yıllarını bu mesleğe hizmet vererek emekli olmaya hak kazanan 34 öğretmen ile, Rize Öğretmenevinde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler ile tecrübeli öğretmenlerin bir araya geldiği ve tecrübe paylaşımının yaşandığı akşam yemeğine, Rize Valisi Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır’ın yanı sıra İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney, Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile Şube Müdürleri de katıldı.

rize-valisinden-ogretmenlere-yemek-3.jpg

Vali Çakır, yemekte yaptığı konuşmada; öğretmenler onuruna tertip edilen bu akşam yemeğinde mesleğe yeni başlayan öğretmenler ile meslekte belli bir tecrübeyi kazanan duayen öğretmenlerimizi bir araya getirmek istediklerini, her iki jenerasyon arasında tecrübe paylaşımını amaçladıklarını ve böyle bir akşamda öğretmenlerle bir arada olmaktan büyük bir onur yaşadıklarını ifade etti.

Vali Çakır, konuşmasının devamında; “Yeni göreve başlayan arkadaşlarımızın, Rize’nin güzelliklerini karakterlerinde taşımış oldukları güzelliklerle buluşturduğunu görüyoruz. Bu durumu okullara yaptığım ziyaretler esnasında, okullarda sizden önce göreve başlamış kıdemli meslek büyüklerinizin sizlere destek olmasında görüyoruz. Çarşıda, pazarda Rizeli hemşerilerimizin, yerel yönetimlerden genel yönetimlere kadar, sivil toplum örgütlerimizin sizleri karşı Rize’ye alıştırma sıcaklığında görüyoruz. Ben inanıyorum ki, bunu sizlerde hissettiniz. Sizlerde bu sıcaklığı sadece Rize özelinde değil, okul-aile işbirliği içerisinde velilerle olan diyaloglarınıza taşımalısınız” dedi.

rize-valisinden-ogretmenlere-yemek-1.jpg

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, başöğretmen olarak bizlere miras bıraktığı ülkemizi, cumhuriyetimizi, gençliğimizi ve değerlerimizi, günün şartları içerisinde, demokratik kurallar çerçevesinde, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenlerimiz tarafından yeni jenerasyona en güzel şekilde aktarılacağına inandığını ifade eden Vali Çakır, “Artık öğretmenliğin sadece ve sadece fakülte yıllarında alınan eğitimle yeterli olmadığını, öğretme işleminin bundan sonra bir kolektif bütünlük içerisinde alınması gerektiğini altını çiziyorum. Dün, öğretmenin eğitme ve öğretme payı daha yüksek iken, bu gün televizyon, bilgisayar ve internet gibi iletişim araçlarının devreye girmesi ile bu oran biraz daha aşağılara inmiştir. Çünkü bu teknoloji ve sosyal medya gençlerimiz üzerinde etkili oluyor. Bunun modern bir algı olarak tespitini iyi yapılarak bu enstrümanların özümsemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sayede mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimizin, yeni pedagojik yöntemler ile eskiye oranla eğitimde kaybolan bu rollerini yeniden aktifleştirebileceklerine inanıyorum” dedi.

rize-valisinden-ogretmenlere-yemek-5.jpg

Vali Çakır, konuşmasının devamında; Bu yeni olguların genç öğretmenler tarafından içselleştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Yaşamakta olduğumuz bu iletişim çağında, bundan sonraki süreçte sizlere en fazla katkı sağlayacak olan unsurlardır bunlardır. Sizler kıdemli öğretmenlerimizin tecrübelerini muhakkak benimsemeli, ama bir taraftan da mezun olduğunuz çağın enerjisini mutlaka tarz olarak ortaya koymalı ve bunu yansıtmalısınız. Okullarınızdan mezun olma ile getirdiğiniz birikimin bir enerji haline dönmesini arzu ediyoruz. Geleceğe taşıyacağımız birikim değerlerimizi bu dönemlerde oluşturmanın çabası içinde olmalıyız” dedi.

Vali Çakır, konuşmasının son bölümünde, “Mesleğe yeni başlayan siz öğretmenlerimize, yıllarca bu mesleğe ve gençlerimize hizmet eden ve şimdilerde emeklilik hakkını kazanan tecrübeli öğretmenlerimize bundan sonraki süreçte başarı dileklerimi sunuyor, sizlerin nezdinde tüm eğitim ve öğretim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.

rize-valisinden-ogretmenlere-yemek-2.jpg

rize-valisinden-ogretmenlere-yemek-4.jpg