Rize Valisi'ne Atma Türkü Attılar

Rize Valisi'ne Atma Türkü Attılar
Rize'nin atma türkü alanında yetiştirdiği en genç ve duayen sanatçılar Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'na konuk olduğu makamda Vali Hacımüftüoğlu'na atma türkü attılar.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize'nin yetiştirdiği en genç ve bu işin duayeni 2 halk şairi Ahmet Çakar ve osman Efendioğlu'nu kendi dilleriyle Rize’yi ve dilimizi en iyi şekilde temsil ettiklerinden dolayı kendilerine teşekkür etmek amacıyla makamında kabul etti.

Makamdaki ziyarette Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, “Sözün insan ağzıyla söylenen en iyi şekli şiirdir, bunu da İlimizde en güzel şekilde icra ederek Rize’mizi içerde ve dışarıda temsil eden halk şairlerimizden en genci Ahmet Çakar ve bu işin duayeni Osman Efendioğlu’na teşekkür ederim. Bu meziyetleriniz Allah’ın sizlere lutfudur. Ayrıca kendilerinden ricam bu sözleri anılarıyla birlikte yazılı hale getirmeleri ve kendilerinden sonra da yeni halk şairleri yetişmelerine vesile olmalarıdır” dedi.

seyfullah-hacimuftuoglu,ahmet-cakar,osman-efendioglu-1.jpg

Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun makamında çekilen ve kısa zamanda kendilerine dağıtılan fotoğrafları gören ve şaşkınlığını gizlemeyen şair Ahmet Çakar, “Bizde kendimizi hızlı bilirdik ama bu fotoğraflar bizim ağzımızdan çıkan sözlerimizden de hızlı çıktı” dedi.

Osman Efendioğlu ve Ahmet Çakar ziyarete daha sonra katılan İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin ve Fındıklı İlçe Başkanına da kısa süre şiirle hitap ettiler.

seyfullah-hacimuftuoglu,ahmet-cakar,osman-efendioglu-2.jpg

Rize Valisi'nin İl’imizi en iyi şekilde temsil ettiği teşekkür amacıyla davet edilmesine karşılık şiirle karşılık veren Osman Efendioğlu şiirinde duygularını;

Vali Beyi gelmiştik Ahmet’le ziyarete
Vali Beyin nezdinde fazla bindik kiymete
Güzel fotoğrafları kuyacağım ankete
Bizim ki hizmettir bu güzel memlekete
Vali ziyaretimiz lazımdır ahrete
Özür dilerim valim soktuk sizi zahmete
Ahmet biraz şımarık kapıldı rehavete
Allahım ulaştırsın bizleri selamete, sözleriyle ifade etti.

Ziyaret sonrasında Rize Valisi seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Talip Kahraman El Sanatları Merkezinde Rize Bezi'nden üretilen üzerlerinde halk şairlerimizin adları yazılı boyun atkılarını sanatçılarımıza hediye etti.

seyfullah-hacimuftuoglu,ahmet-cakar,osman-efendioglu-4.jpg

seyfullah-hacimuftuoglu,ahmet-cakar,osman-efendioglu-3.jpg