Rize Valisi’nin Görevden Alındığını Gazetelerden Okudum

Rize Valisi’nin Görevden Alındığını Gazetelerden Okudum
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Rize Valisi Nurullah Çakır’ın görevden alındığını gazetelerden okuduğunu söyledi.

“Tevfik İleriyi Anma Etkinlikleri ve Sempozyumu” Rize’de bugün düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. Etkinlikler kapsamında İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sempozyum düzenlendi. Sempozyumda Milli Eğitim Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Rize Valisi Nurullah Çakır’ın görevden alındığını gazetelerden okuduğunu söyledi.

Sempozyumun açılış konuşmasını görevden alınarak Merkez Valiliği'ne atandığını bugün öğrenen Rize Valisi Nurullah Çakır yaptı. Rize Valisi olarak son kez yaptığı konuşmasında Rize'deki en büyük kazançlarından birinin Tevfik İleri'yi yakından tanımak olduğunu kaydeden Vali Çakır, konuşmasında Tevfik İleri’yi anlattı.

nurullah-cakir-rize-valisi.20140523144200.jpg

"VALİNİN GÖREVDEN ALINDIĞINI GAZETELERDEN OKUDUM"

Milli Eğitim Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik konuşmasında, Rize Valisi Nurullah Çakır’ın görevden alındığını gazetelerden öğrendiğini ifade ederek bunu siyaset tarafından verilmiş bir karar olarak değerlendirdi.

huseyin-celik-rizede-sempozyumda.jpg

Çelik, Vali Çakır’ın görevden alınmasıyla ilgili, “Değerli valimiz Nurullah Çakır Rize’ye çok güzel hizmetler yaptı. Bu toplantıda onun eseridir. Doğrusu ben de bugün gazetede okudum. Keşke böyle bir güne denk gelmemiş olsaydı. Bunu da üzüntü verici bulduğumu söyleyeyim. Bu siyasi iradenin bir tercihidir. Sayın valimizin çok daha hizmet yapacağı yıllar vardır. Bir nöbet ve görev değişikliği olmuş. Bugüne kadar Rize’ye bu kültürümüze ve bütün halkımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı bende valimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.