Rize ve Artvin'e Talih Kuşu Kondu! 2 İlde Yıllık 120 Milyon Euro’luk Mavi Ekonomi Potansiyeli Belirlendi

Rize ve Artvin'e Talih Kuşu Kondu! 2 İlde Yıllık 120 Milyon Euro’luk Mavi Ekonomi Potansiyeli Belirlendi
Rize ve Artvin’in zengin deniz ve kıyı kaynaklarına sahip olduğu ve deniz ve balıkçılık turizmi özelinde yıllık 120 Milyon Euro'dan fazla bir potansiyeli bulunduğu belirlendi.

Region Friuli Venezia Giulia (Law 19/2000) tarafından desteklenen ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç'ın yürütücülüğünü yaptığı "Sürdürülebilir Kalkınmaya Yönelik Entegre Müdahale Planı ve Mavi Büyüme Çerçevesinde Politikaların ve Toplulukların Geliştirilmesine Yönelik Deniz-Kıyı Eyleminin Uygulanması" (INTOCLUB) Projesi kapsamında bir dizi proje etkinliği gerçekleştirildi.

Mavi Ekonomi, Mavi Büyüme, Deniz ve Kıyı Turizminin Sürdürülebilir Büyümesi konularının detaylı şekilde ele alındığı toplantılar sonucunda Rize’nin mavi ekonomi potansiyelinin belirlenmesi ve turizmin çeşitlendirilmesi için projenin İtalyan ortağı Shorline Soc. Coop. tarafından bir Mavi Atlas çalışması gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize Belediyesi, İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve S.S Artvin-Rize Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği'nden alanında uzman birçok ismin katkı sağladığı Mavi Atlas ile bölgenin mavi ekonomi içerisinde potansiyeli belirlendi.

Yapılan çalışmalar Rize-Artvin bölgesinin özellikle deniz ve balıkçılık turizmi özelinde yıllık 120 Milyon Euro'dan fazla bir potansiyele sahip olduğunu ortaya koydu.

Rize ve Artvin illerinde geliştirilmeye açık Balıkçılık ve Su Ürünleri Üretimi Tesislerinin kapasitesinin arttırılması turizm faaliyetleri kapsamında kullanılabilirliğinin sağlanması yönünde önerilerde bulunuldu.

Özellikle turizm faaliyetlerinde deniz ve akarsuların mavi büyüme açısından öneminin ortaya konduğu çalışmalarda bölge potansiyelini arttırmaya yönelik fonlama faaliyetlerinde öncelikli iyileştirme alanları belirlenmiş oldu.

rize-ve-artvine-talih-kusu-kondu-rize-ve-artvinde-yillik-120-milyon-euroluk-mavi-ekonomi-potansiyeli-belirlendi.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
9 Yorum