Rize ve Bölge İllerinde Desteklenecek Ürünler Belli Oldu

Rize ve Bölge İllerinde Desteklenecek Ürünler Belli Oldu
Tarım ve Orman Bakanlığı, Havza Bazlı Destekleme modeli kapsamında hangi havzalarda hangi ürünlerin destekleneceğini açıkladı. Buna göre, Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu'da desteklenecek ürünler şöyle:

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Tarım Havzaları üretim ve destekleme modeli listesini il il açıkladı. Resmi Gazete'de yer alan 2019 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Kararla Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu'da desteklenecek ürünler de belli olurken Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaş çay desteklenecek ürünler arasında yer aldı.

Rize genelinde desteklenecek ürünler yaş çay, dane mısır ve yem bitkileri olurken, Pazar ilçesi ile Ardeşen ve Fındıklı'da ayrıca fındık da desteklenecek. İkizdere, Hemşin ve Çamlıhemşin'de de ayrıca patates desteklenecek ürünler arasında yer aldı.

İŞTE DESTEKLENECEK ÜRÜNLER LİSTESİ

rizede-desteklenecek-urunle.jpgartvinde-desteklenecek-urun.jpgtrabzon-desteklenecek-urunl.jpgtrabzonda-desteklenecek-uru.jpggiresunda-desteklenecek-uru.jpgordu-desteklenecek-urunler-.jpgorduda-desteklenecek-urunle.jpg