Rize ve İlçelerinde Toplu Taşıma Seferleri Kaldırıldı

Rize ve İlçelerinde Toplu Taşıma Seferleri Kaldırıldı
Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilçeler ve köyler arasında toplu taşımacılığın 15 günlüğüne, Rize ili ile Artvin ili arasında ikinci bir emre kadar durdurulduğu bildirildi.

Rize'de koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesine yönelik olarak toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi yeni kararlar aldı.

Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-119) tedbirleri kapsamında Rize - Artvin arasındaki toplu taşıma faaliyetlerinin ilçeler dahil ikinci bir emre kadar tamamen durdurulduğunu bildirdi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı diğer bir karar ise, yarından (7 Nisan Salı günü) itibaren ilçe merkezlerinden Rize merkeze, il merkezinden ilçelere, ilcelerden ilçelere ve köylerden merkezlere, merkezden köylere yapılacak toplu taşıma seferlerini 15 günlüğüne durdurması oldu.

Yarından itibaren ilçe merkezlerinden Rize merkeze, il merkezinden ilçelere, ilcelerden ilçelere ve köylerden merkezlere merkezden köylere seferler 15 günlüğüne durduruldu. İl merkezindeki dolmuş seferleri azaltılarak planlama Rize Belediyesine bırakıldı.

Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı kararlar şöyle duyuruldu: “İl genelindeki tüm toplu taşıma araçları için il merkezinden ilçelere, ilçelerden il merkezine, ilçelerden ilçelere, il merkezinden köylere ve köylerden il merkezine her türlü toplu ulaşımın 15 günlüğüne durduruldu.

Ancak çevre mahallerin zaruri ihtiyaçları gözetilerek il merkezi için asgari toplu taşıma sefer planlaması yapma hususunda Rize Belediye Başkanlığı yetkili olup, planlamanın takibi için gerekli bilgilendirmenin emniyet ve jandarma kolluk birimlerine yapılması,

03.04.2020 tarihli 17 Nolu Hıfzıssıhha Kurul Kararımızın 1. Maddesine istinaden 01.01.2020 tarihinden sonra doğmuş olanları sokağa çıkmalarının geçici olarak yasaklanması tedbirinden, bu tarihten sonra doğmuş olan gebe ve lohusaların, ayrıca Genişletilmiş Bağışıklama Programı nedeniyle zorunlu aşı, işitme görme testleri, topuk kanı taramaları, kalça ultrasonografisi gibi izlem takvimindeki bebek ve çocukların istisna tutulmasına, ebek ve çocukların ebeveynleriyle birlikte cerrahi maske kullanmak koşuluyla sağlık kuruluşlarına müracaatlarına izin verilmesi.” Karara bağlanmıştır.