Rize Ve Ordu’yu Sel Vurdu

Rize Ve Ordu’yu Sel Vurdu
Rize'de dün sabahtan bu yana etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Rize ve Ordu'da sağanak yağışlar sellere ve su baskınlarına yol açtı.

RİZE

Rize'de dün sabahtan bu yana etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bölgede kurtarma çalışmaları için AFAD ve Belediye ekipleri harekete geçti.

Kalkandere ilçesinin Salarha beldesine bağlı Güzelyurt köyünde ve Güneysu ilçesine bağlı Yukarı Islahiye mevkiinde dere suları taştı.

Heyelan nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar heyelan nedeniyle evlerine dolan suyu kovalarla boşaltmaya çalıştılar…

Muradiye beldesinde taşan dere suları nedeniyle bazı evler boşaltıldı.

O esnada dışarda olan vatandaşlar da zor anlar yaşadıÇamlıhemşin ilçesi Palovit Şelalesi bölgesinde ise 3 motosikletli heyelan altında kalmaktan son anda kurtuldu.

AYDER YAYLASI DA ETKİLENDİ

Öte yandan turizm merkez Ayder Yaylası yolu da derelerin taşması sonucu bir süre trafiğe kapandı.

Ayrıca şiddetli yağışın ardından yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Ayder Yaylasına enerji hattında meydana gelen hasar nedeniyle elektrik verilemedi. Ulaşımda güçlük çeken bazı turistler ise geri dönmek zorunda kaldı.

Neyse ki meydana gelen doğal afet de herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

ORDU

Sağanaktan nasibini Ordu'da aldı. Ünye'de dün geceden beri etkili olan sağanak yağış tekrar sele neden oldu.

Sabah işe gitmek isteyen bazı vatandaşlar yollarda mahsur kalırken, yağışların etkili olduğu Gölevi Mahallesi Altın Yunus Caddesi'nde ise sel ve su baskını meydana geldi.Aşırı yağış sonrası Tabakhane Deresi yarısına kadar dolarken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Okçuluk Antrenman Sahası da selin en çok zarar gören yerlerinden biri oldu.

İlçede sabah saatlerinde etkisini artırarak ilk ışıklarına kadar devam eden sağanak yağış nedeniyle bazı iş yeri ve bodrum katlarını su bastı.Rögarlardan taşan yağmur suları cadde ve sokakları doldururken, en büyük zararı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve Dumlupınar Mahallesi esnafı gördü.Fatsa Belediyesi itfaiye ve temizlik ekipleri su baskını olan iş yerlerinde çalışma başlatarak esnaflara yardımcı oldu.

Rize Ve Ordu’yu Sel Vurdu

Rize Ve Ordu’yu Sel Vurdu