Rize ve RTEÜ'yü Büyük Bir Tehlike Bekliyor

Rize ve RTEÜ'yü Büyük Bir Tehlike Bekliyor
Rize’yi çok ama çok zor günler bekliyor. Şayet bu olay gerçekleşirse hem Rize’de hem hastanede hem de üniversitede hayat felç olacak…

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’de ilan krizi ile başlayan sıkıntı Rektör Arif Yılmaz’ın istifasıyla had safhaya ulaştıktan sonra RTEÜ, Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi yeni bir krizle karşı karşıya kalacak.

YÖK İSTİFAYI ONAYLARSA RİZE’Yİ SAĞLIK ALANINDA ÇÖKÜŞ BEKLİYOR!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde özellikle sağlık alanında yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Rize’ye kazandırılan toplamda 300’ün üzerinde öğrencisi ve 130 dolayında öğretim üyesi bulunan Tıp Fakültesi ile Artvin’den Of-Çaykara’ya kadar sağlık alanında yüzde yüz doluluk oranıyla hizmet veren 400 yataklı RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın istifasıyla büyük bir kan kaybı yaşayacak ve Rize’de sağlık alanında yapılan çalışmalarda böylece bir anda heba edilmekle karşı karşıya kalacak.

EN AZ 100 ÖĞRETİM ÜYESİ RTEÜ’DEN AYRILARAK BAŞKA ÜNİVERSİTELERE GEÇECEK

Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın Eğitim ve Araştırma Hastanesi kurucu başhekimliği ve akabinde Tıp Fakültesi kurucu Dekanlığına atanmasının ardından Rize’nin içerisinde bulunduğu sosyal, kültürel, eğitim ve diğer yetersizlik içeren olumsuz durumlar dolayısıyla binbir zorluklarla önemli sayıda doktor ve öğretim üyesi ile kadrosunu güçlendiren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin birçok fakültesinde Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın istifasıyla büyük kopmalar yaşanacak ve 100’den fazla öğretim üyesinin Prof. Arif Yılmaz’ın ayrılması durumunda RTEÜ’den ayrılacakları öğrenildi.

FAKÜLTE DEKANLARI İLE YÖNETİCİLER DE BIRAKIYOR

Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın istifa ettiğini açıklamasının ardından üniversite çatısı altındaki öğretim üyelerinin tamamına yakını Rektör Yılmaz’a ziyarette bulunarak görevi bırakmamasını istediği öğrenilirken birçok fakülte dekanı ile yöneticilerin de istifanın YÖK tarafından kabul edilmesi halinde görevlerinden ayrılacakları öğrenildi.

EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE ÇOK BÜYÜK DOKTOR AÇIĞI OLUŞACAK

Ayrıca, öğretim üyelerinin Yılmaz’a “Bırakmanız halinde Tıp Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi büyük oranda kan kaybedecek. Siz yoksanız bizler de yokuz ve ayrılacağız.” dedikleri bilgisine ulaşıldı.

YÖK’ün Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın istifasını kabul etmesi halinde Tıp Fakültesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi dışında üniversitenin Diş Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde de birçok öğretim üyesinin başka üniversitelere geçmek üzere görevlerinden ayrılacaklarını kaydettiği öğrenildi.

olay53 camiası olarak diyoruz ki bu yüzden Rize, kendi bağrından yetiştirdiği, Rize’nin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin büyük bir ihtiyaç duyduğu hem Prof. Dr. Arif Yılmaz’a hem de Prof. Dr. Osman Karamustafa’ya sahip çıkmalı ve her iki akademisyeni üniversite çatısı altında tutmayı ve hizmetlerinin devamını sağlamayı başarabilmelidir.

İşte bu yüzden bir kez daha diyoruz ki Rize, Rektörüne sahip çıkmalı ve YÖK’e istifanın kabul edilmemesi gerektiği yönünde telefon veya faxla ulaşarak, şehrine, üniversiteye, rektörüne sahip çıktığını göstermelidir.

RİZE VE RİZELİLER OLARAK TARİHİ BİR SORUMLULUK ALMAMIZIN VAKTİDİR... DEĞERLİ REKTÖRÜMÜZE SAHİP ÇIKARAK YÖK'ÜN BU İSTİFAYI KABUL ETMEMESİ İÇİN YÖK'E AŞAĞIDAKİ NUMARALARDAN  "YÖK İSTİFAYA YOK DESİN. REKTÖRÜMÜZÜ SEVİYORUZ. ONU GERİ İSTİYORUZ.” vs. İFADELERLE REKTÖRÜMÜZE SAHİP ÇIKTIĞIMIZI İLAN EDELİM...

YÖK BAŞKANI TELEFON: 0312. 266 47 25

YÖK BAŞKANI FAX: 0312. 266 51 53

YÖK BŞK. V. YEKTA SARAÇ   TELEFON: 0312  298 72 37

YÖK BŞK. V. YEKTA SARAÇ  FAX: 0312. 266 47 56

YÖK BŞK. V. ŞABAN ÇALIŞ TELEFON : 0312. 298 70 86

YÖK BŞK. V. ŞABAN ÇALIŞ FAX: 0312. 266 47 63

YÖK GENEL SEKRETERLİĞİ TELEFON: 0312. 298 70 78

YÖK GENEL SEKRETERLİĞİ FAX: 0312. 298 70 75

RİZE STK'LARI YÖK'E VE CUMHURBAŞKANINA ÇIKARTMA YAPACAK

Öte yandan Rize'deki STK'lar bayramdan sonra YÖK'e ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın istifasının kabul edilmemesi yönünde çıkartma yapacak.

olay53 – ÖZEL HABER -

İLGİLİ HABERİMİZ

Haydi Rize Rektörüne Sahip Çık