Rize Yatırım A.Ş. Sözünü Tuttu

Rize Yatırım A.Ş. Sözünü Tuttu
Rize Yatırım A.Ş tarafından sözü verilen stadyum, kapalı spor salonu ve yüzme havuzu tamamlanarak Rize Belediyesi’ne devredildi.

Rize’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde yakından takip ettiği proje kapsamında, Rize Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu 50 dönümlü arazi Erdoğan’ın talimatı ile iş adamı Şadan Kalkavan başkanlığında kurulan Rize Yatırım A.Ş’ye devredilmişti. 22 Rizeli iş adamında oluşan Rize Yatırım A.Ş., Rize Belediyesi ile imzaladığı protokol gereği İslampaşa Mahallesi’nde oluşturulacak spor kompleksinde stadyum, yüzme havuzu ve kapalı spor salonu yapmayı taahhüt etmişti.

PROJELER TAMAMLANDI

Rize Yatırım A.Ş ilk olarak 2009 yılında tamamlandığı UEFA Kriterlerindeki 15 bin kişilik Rize Yeni Şehir Stadyumu’nu tamamlayarak Rize Belediyesi’ne devretti. Rize Belediyesi’de stadyumu yeni düzenlenen bir protokol ile Rizespor’a devretti. 3 Bin kişilik Uluslararası Kapalı Spor Salonu ve bin kişilik olimpik yüzme havuzu inşaatları da geçtiğimiz günlerde tamamlanarak inşaatların Rize Belediyesi tarafından kabulü gerçekleştirildi. İki yeni tesisin temizlik işlemlerinin tamamlanarak önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmeleri bekleniyor. Tamamlanan tesislerin maliyetleri Rize Yatırım A.Ş’yi oluşturan 22 Rizeli iş adamı tarafından karşılandı. Tesislerin günümüz maliyetleri ile değerlerinin 100 milyon TL civarında olduğu tahmin ediliyor.

rize-yatirim-a.s-sozunu-tuttu-2.jpg

AVM GELİRİ RİZE’DE KALACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiği protokol kapsamında, Rize Yatırım A.Ş’ye devredilerek yıkılan Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu arazide ise 30 dönüm üzerine 56 bin metre kare kapalı alana sahip bir AVM inşa edilecek. AVM projesi tamamlanırken önümüzdeki günlerde inşaata başlanılması bekleniyor. Şadan Kalkavan başkanlığındaki Rize Yatırım A.Ş’ye üye Rizeli iş adamları AVM’den gelecekte elde edilecek gelir ile Rize’de 5 yıldızlı bir otel yapmayı planlıyor.

rize-yatirim-a.s-sozunu-tuttu-1.jpg

Rize Yatırım A.Ş İdari Koordinatörü Ensar Halitağaoğlu, yaptığı açıklamada bin kişi izleme kapasiteli olimpik yüzme havuzunun tamamlandığını belirterek, “Rize Yatırım A.Ş tarafından inşa edilen 15 bin kişi kapasiteli stadyumu 2009 yılı içerisinde tamamlayarak hizmete açmıştık. Türkiye’de benzeri az bulunan bu stadyum UEFA kriterlerine göre inşa edildi. Bin kişi izleme kapasiteli olimpik yüzme havuzu da tamamlandı. Kabulü gerçekleşti. 3 bin kişilik uluslararası müsabakaların da yapılabileceği kapalı spor salonumuz da tamamlandı. Önümüzdeki günlerde onunda kabulü gerçekleşecek” dedi.

rize-yatirim-a.s-sozunu-tuttu-3.jpg