Rize Yatırımda Coştu !

Rize Yatırımda Coştu !
Başbakan Erdoğan Dönemimizde Rizemize yapılan yatırımlar acaba tarihinde yapılmış mı? diye konuştu

Başbakan Erdoğan Rize'de AK Parti İl Danışma Toplantısı'nda konuşuyor.

29 Mart seçimlerinde kendisine yakışanı yaptı. Bir kez daha 21 belediyenin 17'sini AK Parti'ye vermek süretiyle Başbakana sahip çıktı. Rize büyüklüğüne yaraşan bir karar verdi.

YÜZDE 60 NEDUR?

Rize yüzde 54'ün üstüne çıkmalıdır. Yüzde 60 nedur?  Rize iller içinde 1 numara olmalıdr. Dönemimizde Rizemize yapılan yatırımlar acaba tarihinde yapılmış mı? Yıllarca geldiler gittiler üniversite dediler ama biz yaptık. Modern Tıp Fakültesi yapıldı.

SAMSUN'DAN ANKARA'YA DUBLE YOL YAPTIK

Türkiye ikincisi çıkardı Rize. Ben bunu yeterli görmüyorum. Dağları deldik yolları yaptık. çünkü onlar o dağların altında kalırdı. Samsun'dan Ankara'ya duble yol yaptık. Yüz km'den hesapladığın zaman 10 saatte Ankara'dasın. Kaza riski minimize oldu.

PROVOKATÖRE DEMOKRAT DİYEMEM

Provokatöre demokrat diyemem. Ben spekülatöre demokrat diyemem. Fikri hür olana samimi olaylara pozitif bakıp eleştirenleri alkışlarım. 18 yaşından bu yana siyaset meydanında bunu böyle anladım. Kapı kapı dolaşarak ev ev dolaşarak yaşadım.

Sürecin içinden ne çıkacağını bilmeden hayır diyor. Hani bunlar uzlaşmadan yanaydı. Ben Bahçeli'den randevu istedim vermediler. İnanıyorum ki MHP ve CHP içinde liderlerini tasvip etmeyenler var. Onları seslerini çıkarmaya çağırıyorum. Çünkü bu mili birlik hareketidir.

YARADILANI YARADANDAN ÖTÜRÜ

 Biz Kaçkar dağları Alicenap olmayı burada öğrendik. Ben insanın Kürt mü laz mı boşnak mı diye ayırmam. Beni yaradan Allah onları da yarattığı için severim. Benim anlayışım bu.

AÇ NUTUK'U OKU

Yakın zamanda İstanbul'a Konstantinapol derler diyor. Sayın Bahçeli aç Nutuk'u oku.  Atatürk Norşin mi demiş Güroymak mı Oradan dersini al. Bırak Potamyalı diyen Potamyalı desin sen niye rahatsız olursun. Resmli evrakta Güneysu yazıyor. Bu milletin evlatları İstanbul'a ne diyeceğini bilir.

HADDİN BİL KENDİNİ BİL

Senin haddine değil. Önce haddini bil kendini bil. Seni muhatap da almak istemiyorum zaten. Bu damara dokunmaktır.  Yanında gezdirdiğin adamlara dikkat et onların hangi telde oynayacağı belli değil.

BUNLARIN ZERRE İTİBARI YOK

Bu açılımı yaptığımızda girişimci oralara gidecek. Diyarbakır ve Muş'un evladı başka yerlere gitmyecek. Çünkü oralar kendilerine yetecek. Erzurum turizmde patlamasını yapacak. Çok değişim yaşıyor. Böyle bir olimpiyatı Erzurum'a çekebildiler mi?

Bu itibar işi, itibarın varsa yaparsın. Bunların zerre itibarı yoktu. 2010 basketbol şampiyonası Türkiye'de yapılacak. İş bilenin kılıç kuşananın. Yan gelip yatmakla olmuyor. Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece..

YETER Kİ BÖYLE MUHALEFET LİDERİ OLSUN

Sen niye Türksün sen niye Boşnaksın sen niye lazsın demek hakkına sahip değildir. 3 yıl önce etnik kimlikle ilgili söylediğim sbözü Sayın Baykal da söylemeye başladı. Ama akşam başka sabah başka konuşuyor. Yeter mi böyle muhalefet lideri olsun. Yola böyle devam ediyoruz. Batıdaki kurumların dayanışma anlayışı bizde olsaydı çok daha ileride olurduk. Bunları tarih yazacak.

Millet iradesine rağmen hayat bulan çetelere izin vermedik vermeyeceğiz. Türkiye'nin tarihini yazacak olanlar AK Parti'ye demokrasi tarihinde mümtaz bir yer ayıracaktır.

BAYKAL'IN DİKİLİ AĞACI VAR MI?

Bu ülkede mevyası olan ağaç taşlanır. Bu milete hizmet için yola çıktık efendilik için değil. Biz omurgalıyız, omurgasız tipleri sevmeyiz. Tüzüğümüzde üç kez arka arkaya milletvekililiği yapan 4. kez aday olamaz yazıyor. 2011 Allah izin verirse son adaylığım olacak. Sorun Baykal'a kaç tane dikili ağacın var.  

DEMİREL'İN KİTABINDA TEŞEKKÜR YOK

Eski cumhurbaşkanlarından biri (Demirel'i kastetti) cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kalkıp dedi ki "o makamı elin tersiyle kimse itmez." Biz ittiğimizi gösterdik mi? Bu zat örneği gördüğü halde teşekker edebildi mi? Çünkü onların kitabında teşekkür yok.