Rize YEDAM Açıldı

Rize YEDAM Açıldı
Rize Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sepetçiler Kasrı'nda katıldığı "Yeşilay Danışmanlık Merkezleri Ortak Açılış Töreni" ile hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki 104 Yeşilay Bağımlılık Destek Merkezi'nin (YEDAM) ortak açılış töreni gerçekleştirdi. Video konferans sistemiyle gerçekleştirilen açılış törenine Rize Valisi Kemal Çeber de eş zamanlı olarak katılarak Rize YEDAM'ın açılış kurdelesini kesti.

Açılış programına Rize Valisi Kemal Çeber, Yeşilay Rize Şube Başkanı Prof. Dr. Hasan Türüt ile YEDAM çalışanları katıldı.

Vali Çeber, YEDAM Rize’nin ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunarak “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle bütün illerde eşzamanlı online olarak açılışları gerçekleştirilen Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

YEDAM’ın Rize Merkeze bağlı Sütlüce Köyü’nde beş farklı bağımlılık türünde bağımlılıklardan kurtulmak isteyenlere ve yakınlarına ücretsiz hizmet verdiğini kaydeden Vali Çeber, bu bağımlılık türlerinin kumar, alkol, madde, tütün ve teknoloji olduğunu ifade etti. Vali Çeber, Rize YEDAM’ın tüm bağımlılıkları hayatımızdan çıkarabilmek adına bünyesindeki iki adet psikolog, bir adet sosyal hizmet uzmanı ve bir adet halkla ilişkiler uzmanı ile büyük bir özveriyle bağımlı bireylere, bağımlılık riski taşıyanlara ve ailelere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek verdiğini belirtti. Çeber, kurumda bulunan atölyede boş zamanı değerlendirme üzerine çeşitli aktiviteler ve çalışmaların da yapılmakta olduğunu sözlerine ekledi.

rize-yedam-acildi-2.jpgrize-yedam-acildi-1.jpgrize-yedam-acildi-3.jpgrize-yedam-acildi-4.jpg