Rize Ziraat Odası Bakan Çelik ve TZOB Başkanı Bayraktar ile Ankara'da Çay Kanun Taslağını Görüştü

Rize Ziraat Odası Bakan Çelik ve TZOB Başkanı Bayraktar ile Ankara'da Çay Kanun Taslağını Görüştü
Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ve Rize Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Dilsiz, beraberindeki Rize heyetiyle birlikte hazırlık aşamasında olan çay kanun tasarısı taslağı için Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Rize Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Dilsiz ve beraberindeki heyetle birlikte Ankara'ya giderek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile görüşmelerde bulundu, çay kanun tasarısı taslağı ile ilgili talep ve önerilerini iletti.

Paliç, Dilsiz ve beraberindeki heyet Ankara'da ilk önce Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezinde TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar ile bir araya geldi. Burada çayın, bölge açısından ne denli önemli olduğuna dikkat çeken Rize heyeti, Başkan Bayraktar'a çayın sorunları hakkında bilgilendirmede bulunarak, hazırlık aşamasında olan çay kanun tasarısı taslağı hakkında görüş, öneri ve taleplerini iletti.

rize-ziraat-odasi-heyeti-semsi-bayraktar-ile-gorustu.jpg

Rize Heyeti daha sonra TZOB Başkanı Bayraktar ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldi. Ziyaretlerde hazırlık aşamasında olan çay kanun tasarısı taslağının yaş çay üreticisini koruyacak şekilde hazırlanması ve Çaykur’un da korunması gerektiğine dikkat çeken Rize heyeti, bu konudaki görüş, öneri ve taleplerini içeren dosyayı da Bakan Çelik ile birlikte Müsteşar Yazıcı ve TBMM’deki toplantısı için görüşmeye katılamayan Rize Milletvekili Karal’a sundu.

Rize heyeti görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini ve hazırlanmakta olan çay kanun tasarısı taslağının üreticinin menfaatlerinin gözetilerek, üreticinin ve Çaykur’un korunması yönünde hazırlanacağını ümit ettiklerini kaydetti.

image-20160817200504.jpeg

rize-ziraat-odasi-heyeti-faruk-celik-ile-gorustu-(3).jpgrize-ziraat-odasi-heyeti-faruk-celik-ile-gorustu-(2).jpgrize-ziraat-odasi-heyeti-faruk-celik-ile-gorustu-(1).jpg