Rize Ziraat Odası Başkan Adayı Uzun: "Rize Ziraat Odası Yönetimi, Üyesinden, Üreticisinden Beddua Alan Bir Yönetimdir"

Rize Ziraat Odası Başkan Adayı Uzun: "Rize Ziraat Odası Yönetimi, Üyesinden, Üreticisinden Beddua Alan Bir Yönetimdir"
Rize Ziraat Odası Başkan Adayı Mali Müşavir Temel Ali Uzun, Ziraat Odası yönetimini ağır bir şekilde eleştirdi.

Rize Ziraat Odası’nın 03 Şubat 2019 Pazar günü genel kurulu yapılacak. Yapılacak seçimde Rize Ziraat Odası Başkanlığına aday olan Mali Müşavir Temel Ali Uzun, mevcut yönetimi çayın sorunlarıyla ilgili olmamakla suçladı ve mevcut yönetimin üyesinden, üreticisinden beddua alan bir yönetim olduğunu söyledi.

Uzun, yaptığı açıklamada, “Rize Ziraat Odası, Rize merkezde 40 bin, il genelinde 130 bin üyesi, 2 milyar dolarlık çay sektörünün nüvesini ve ilimiz ekonomisinin % 80 ini oluşturan, en büyük sivil toplum ve üretici teşkilatı olup, Rize de yaşayan her üç kişiden birisinin üye olduğu bir kuruluştur. Ancak; fiyatı 2.425 TL olan yaş çayın 1,70 TL den alınırken, müstahsil soyulurken seyreden, çayımızı kelebek yerken yatan, çayla ilgili çay kanunu, ÇAYKUR’la ilgili varlık fonu konusunda susan, tarımda çalışan işçilerin emeğine saygı göstermeyen, yıllık 2 Milyon TL geliri olduğu halde bunu müstahsil ve çayımızın geleceği için değerlendiremeyen, çayın toplama ve budama için yurt dışına giden 400 milyon liranın ülkemizde kalması için proje ortaya koyamayan bir ziraat odası mevcut olup, bu yönetim üyesinden, üreticisinden beddua alan bir yönetimdir” dedi.

Rize Ziraat Odası’nda bir şeyleri düzeltmek, yenilemek, körelen ve yorulanları değiştirmenin zamanı geldiğini savunan Uzun, “Bu yapıya sahip bir teşkilatın bu şekilde yönetilmesi, idare edilmesi, çayımızın, ilimizin ve ülkemizin kaybıdır diye düşünüyorum. Bu itibarla, Ziraat Odasını, şehrimizin ve müstahsillerin sorunlarına çözüm arayan, öneri sunabilen ve bunu her şart ve koşulda dile getiren bir kurum haline getirmek ve layık olduğu yere taşımak herkesin görevidir. Çayın ve çay sektörünün mevcut ve her geçen gün artan devasa sorunları karşısında bu yapıdaki bir ziraat odasının ne kadar ve nasıl çözüm üreteceği soru işaretleri ile doludur.” Diye konuştu.