Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç: Çaykur 2. Sürgünde Kotayı Artırmalı

Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç: Çaykur 2. Sürgünde Kotayı Artırmalı
Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, 1. Yaş çay sezonunda önceki yıla göre 65 bin ton az çay alan Çaykur’un 2. Çay sürgününde fabrika kapasitelerini tam kullanması ve kotayı artırması gerektiğini söyledi.

Rize Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Nevzat Paliç Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya Paliç’in yanısıra, İyidere, Derepazarı, Güneysu, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Fındıklı, Çamlıhemşin, Of ve Araklı Ziraat Odası Başkanları katıldı.

İyidere Ziraat Odasında gerçekleştirilen ve birinci sürgün yaş çay değerlendirmesinin yapıldığı toplantı sonrasında Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç yaptığı açıklamada, birinci sürgünde yaş çayda %20-%25 arası eksik hasat tespit edildiğini, Çaykur’un da bir önceki yıla göre yaklaşık 65 bin ton az çay aldığını ifade ederek, 2. Sürgünde Çaykur’un bu açığı kapatmak için kotasını artırması gerektiğini söyledi.

rize-ziraat-odasi-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-(4).jpg

Üreticinin özel sektöre ezdirilmemesi için Çaykur’un tüm fabrikalarını ikinci sürgünde tam kapasite ile çalıştırması ve üreticiye verilen dekar başı kotasını artırarak kontenjan uygulamasına geçmemesi gerektiğini kaydeden Paliç, ikinci sürgünde Çaykur ‘un kotasının arttırılmasının talep edilmesi için Çaykur Genel Müdürü ile görüşmek üzere randevu alınmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Paliç, koordinasyon kurulu toplantısında bölgemizdeki sorunlar ve çözüm yolları hususunda görüş alışverişinde bulunulduğunu da sözlerine ekledi.

rize-ziraat-odasi-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-(3)-001.jpg

rize-ziraat-odasi-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-(5)-001.jpg