Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç: "Üreticilerimiz ÇAYKUR'un Çağrılarına Uysun"

Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç: "Üreticilerimiz ÇAYKUR'un Çağrılarına Uysun"
Rize’de 2. sürgün yaş çay alımlarının başlamasıyla bunu fırsat bilen bazı özel sektör temsilcileri fiyatı 1 lira 80 kuruşa kadar düşürmesine Rize Ziraat Odası tarafından tepki gösterildi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, bazı özel sektör çay fabrikalarının fiyatı düşürme kararı aldığını belirtrek üreticilerin ÇAYKUR'un "ucuz fiyata çay satmayın" çağrılarına uymalarını istedi.

Rize Ziraat Odası binasında gerçekleşen basın açıklamasıyla bazı özel sektör çay fabrikalarının fiyatı düşürme kararı aldığını, hükümet tarafından açıklanan yaş çay taban fiyatının 2 lira 45 kuruş olmasına rağmen bölge bölge yaş çay fiyatının 1 lira 80 kuruşa kadar düştüğünü ve bütün bu olanların çay üreticilerinin aleyhinde olduğunu dile getiren Oda Başkanı Nevzat Paliç vatandaşları kötü niyetli özel sektöre çay vermeme konusunda uyardı. 

rize-ziraat-odasi-baskani-nevzat-palic-002.jpg

Vatandaşları bu konuda uyaran Paliç, "Özel sektör kendi aralarında bazı kararlar alarak ÇAYKUR'un 2 lira 45 kuruşa aldığı çayı çok daha düşük rakamlara hatta duyduğumuza göre 1 lira 80 kuruşa kadar alma kararı almışlar. Bu vatandaşımızın ve yaş çay üreticimizin aleyhine olmuştur." dedi.

Bundan dolayı bütün odaların rahatsız olduğunu belirten Paliç, şunları kaydetti: "Zaman zaman ÇAYKUR'un 'ucuz fiyata çay satmayın' çağrılarına vatandaşlarımızın uymalarını rica ediyoruz. Özel sektörün hepsi böyle bir fırsatçılık yapmadı. İçlerinde çok iyi, çok dürüstleri de var. Fiyat düşürmeyen özel sektöre teşekkür ediyoruz. Fiyatı düşürenler konusunda biraz daha insaflı olmalarını bekliyoruz. Bu üreticiler bunların müstahsilidir. Bu üreticiler sadece bugün değil yine kendilerine lazımdır."

rize-ziraat-odasindan-aciklama.jpg