Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç’ten Topal’a Plaket

Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç’ten Topal’a Plaket
Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, TZOB’nin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü için çiftçilerle çektiği müzik klibine katkılarından dolayı Rize Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Müziği Korosu yöneticisi ve sanatçısı Ahmet Topal’a plaket sundu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü için farklı bir etkinliğe imza atarak çiftçilerle müzik klibi çekmişti. ‘Benim Sadık Yârim Kara Topraktır’ eserinin seslendirildiği klipte Rize Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Müziği Korosu yöneticisi ve sanatçısı Ahmet Topal da yer almıştı.

ahmet-topal-benim-sadik-yârim-kara-topraktir-eserinin-seslendirildigi-klipte.jpg

Edirne’den Kars’a, İzmir’den Rize’ye, Sakarya’dan Şanlıurfa’ya, Adana’dan Sivas’a, Konya’ya gidilmiş, toplam 80 saatte 7 bin kilometreye yakın yol geride bırakılmış ve 9 gün süren çekimler sonunda klip ortaya çıkarılmıştı.

Klipte tarlasında, bağında, bahçesinde, ahırında, ağılında üreten, bu ülkeyi doyuran çiftçi, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü için ekmek teknesi toprağı gündeme taşımış ve Âşık Veysel’in ‘Benim Sadık Yârim Kara Topraktır’ eserini seslendirmişti.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç de Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinden ve Rize Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Müziği Korosu yöneticisi ve sanatçısı Ahmet Topal’ı makamında ağırlayarak klibe katkılarından dolayı Topal’a plaket takdim etti.

nevzat-palic-ahmet-topal’a-plaket.jpg