Rize Ziraat Odasında Kriz! Emin Kanbur'dan Bünyamin Arslan'a Ağır Suçlama

Rize Ziraat Odasında Kriz! Emin Kanbur'dan Bünyamin Arslan'a Ağır Suçlama
Rize Ziraat Odası Başkan adayı iken başkan adaylarından Bünyamin Arslan ile ittifak yaparak tek liste ile Bünyamin Arslan’ın listesinden seçime giren Emin Kanbur, ittifakın bozulması gerekçesiyle meclis üyeliğini muhalefet olarak yapacağını duyurdu.

Rize Ziraat Odası Başkanlığının 27. Olağan Genel Kurulu, 12 Şubat’ta yapıldı. Genel Kurul öncesinde 5 aday adaylığını açıklarken, genel kurula kısa bir süre kala adaylardan Emin Kanbur ile Bünyamin Arslan’ın ittifak yaparak seçime tek liste ile girileceği duyurulmuştu. Yapılan genel kurul seçiminde de Emin Kanbur, Bünyamin Arslan’ın meclis üyeliği asil listesinde 2. sırada yer alırken yapılan ittifakla birlikte Bünyamin Arslan 58 oyla seçimi kazanarak mevcut Başkan Nevzat Paliç’in 22 yıllık başkanlık serüvenini sona erdirmişti.

Rize Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile meclis başkanı ve başkanvekilliğinin belirlenme sürecinin tamamlanmasının ardından Meclis Üyesi Emin Kanbur, Rize Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Arslan’ın seçim öncesinde yapılan ittifakta verdiği sözleri tutmadığına vurgu yaparak, bundan sonraki süreçte Rize Ziraat Odası Meclis Üyeliğini muhalefet olarak sürdüreceğini kaydetti.

Kanbur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yaptığımız ittifak ile 4 yıllık mutabakat sözünü 4 günde unutup ve inkar eden bir zihniyetten yollarımı ayırmayı bana nasıp eden Rabbime şükürler olsun. Vakit dengeleyici olma vakti değil, asıl olan oda sahipleri üyeler adına Ziraat Odası Meclisinde denetleyici olma vaktidir. Hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

olay53 haber muhabirimiz Kanbur’a telefonla ulaşarak paylaşımının “meclis üyeliğinden istifa” olarak algılandığından “meclis üyeliğinden istifa mı ettiniz?” sorusunu yöneltti. Kanbur ise meclis üyeliğinden istifa etmediğini belirterek, şahitler huzurunda yapılan ittifak şartlarına uyulmadığını ve ittifak sürecindeki konuşmaların Bünyamin Arslan tarafından inkar edildiğini kaydederek, “4 yıllık mutabakat sözünü 4 günde unutup inkar eden bir zihniyetle yol yürümek mümkün değil. Bu süreçte çiftçilerimizin lehine alınacak kararları desteklerim. Ancak çiftçilerimizin aleyhinde olacak her türlü kararın karşısında olacağım. Mecliste muhalefet tarafındayım” dedi.

Rize Ziraat Odası Meclis Başkanlığına Yunus Öksüz, Meclis Başkanvekilliğine ise Hızır Can seçilmişti.

Öte yandan Emin Kanbur’un yönetim kadrolarının dışında bırakılması Bünyamin Arslan’ın listesince odada istenmediği yönünde değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
39 Yorum