Rize’de 1 Müdür ve 1 İşçi Metan Gazından Zehirlendi

Rize’de 1 Müdür ve 1 İşçi Metan Gazından Zehirlendi
Andon içme suyunun Çayeli ilçesine su taşıyan borusunun Dörtyol Köyü mevkiinde meydana gelen arızanın giderilmesi için çalışma yapan ekipler ölümden döndü.

Rize Belediyesine bağlı Andon İçme Suyu Su Arıtma Tesis Müdürü B.D. ve aynı tesisin personeli K.T., su isale hattının Dörtyol Köyü mevkiinde meydana gelen arızanın giderilmesi  amacıyla peşpeşe indikleri su tahliye odasında oluşan metan gazından zehirlendi. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan 2 kişi geceyi kaldırıldıkları hastanede müşahade altında geçirdikten sonra bugün taburcu edildi.

Edinilen bilgiye göre, Andon içme suyunun Çayeli ilçesine su taşıyan borusunun Dörtyol Köyü mevkiinde dün saat: akşam saatlerinde meydana gelen arızanın giderilmesi için arızayı gidermek üzere suyun boşaltılması amacıyla buradaki tahliye odasına inen K.T. geri dönmeyince Andon İçme Suyu Su Arıtma Tesis Müdürü B.D. de tahliye odasına indi. Su tahliye odasına inen 2 kişinin de geri dönmemesi üzerine arıza ekibindekiler tarafından sağlık ekiplerine haber verildi. Sağlık ekiplerinin olay  yerine ulaşmasıyla tahliye odasına temiz hava verildi ve ardından tahliye odasına inildi. Baygın halde bulunan K.T. ve B.D.’ye olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra ambulanslarla K.T. Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine, B.D. ise Rize Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Zehirlenen iki kişi hastanedeki tedavilerinin ardından kontrol amacıyla geceyi müşahade altında geçirdikten sonra bugün taburcu edildi.

Su  tahliye odalarının uzun yıllar açılmadığı ve içeride metan gazının oluştuğu iddia edildi.