Rize’de "10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü" Etkinlikleri Düzenlendi

Rize’de "10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü" Etkinlikleri Düzenlendi
Rize İl Sağlık Müdürlüğünce “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” etkinlikleri kapsamında farkındalık faaliyetleri düzenlendi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığınca Dünya Ruh Sağlığı Günü 2019 yılı için “Ruh Sağlığını Güçlendirme ve İntiharı Önleme” temasınının belirlendiği kaydedilerek bu kapsamda Rize Devlet Hastanesine bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezince tedavi gören hastalar tarafından yapılmış olan resim ve el sanatları sergisinin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda açılarak, 3 gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, sağlık personelleri tarafından da Tuzcuoğlu Memişağa Parkında stant açılarak, vatandaşların beden ve ruh sağlığının korunması konusunda farkındalık çalışması yapıldığı ifade edilerek, “Vatandaşlarımıza bilgilendirme amaçlı broşürler dağıtılarak, bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Ayrıca 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ne dikkat çekmek için “Bu Günkü Ruh Halim” etiketiyle ziyaretçiler düşüncelerini tahtaya yazdı ve günün anlamı ve ruh sağlını korumak için neler yapabilecekleri hakkında paylaşımlarda bulunuldu.

Müdürlüğümüz ve bağlı sağlık tesislerimizce Ekim ayı boyunca il ve ilçelerde özellikle halka yönelik etkinlikler ve eğitim çalışmaları devam edecek olup, ‘Ruh Sağlığını Güçlendirme ve İntiharı Önleme’ teması ile farkındalık çalışmaları ara vermeden devam edecektir.” denildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu da, hastalar tarafından hazırlanmış resim ve el sanatları sergisini gezdikten sonra sağlık personelleriyle stantta vatandaşlara ruh sağlığının korunması için bilgilendirmede bulundu.

rize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(10).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(9).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(8).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(16).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(15).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(17).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(18).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(1).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(2).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(3).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(4).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(5).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(6).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(7).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(12).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(13).jpgrize’de-‘10-ekim-dunya-ruh-sagligi-gunu’-etkinlikleri--(14).jpg