Rize'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri

Rize'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81'inci yılında Rize'de törenlerle anıldı.

Rize Valiliği önündeki törene, Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Adem Amaç, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı ile diğer ilgililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çeber ve Metin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından Atatürk'ün yaşamını yitirdiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu.

Tören, Rize Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Buradaki törenin ardından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlendi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi tarafından hazırlanan Atatürk konulu kompozisyon ve şiirlerin okunduğu programda sinevizyon gösterisi de sunuldu.

Öte yandan bazı vatandaşlar da Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktı.

rize’de-10-kasim-ataturku-anma-etkinlikleri.jpg

TOBB Fen Lisesi tarafından hazırlanan anma programı kapsamında, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Okul müdürü Tekin Işık’ın açılış konuşmasından sonra TOBB Fen Lisesi tarih öğretmeni Umut İpekçi ve İl Jandarma Komutanlığı adına Jandarma Binbaşı Umut Tunalı günün anlam ve önemine dair birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği; resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Programda öğrenciler tarafından şiirler okunarak, Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi, Atatürk Oratoryosu ve bir kısa tiyatro sahnelendi.

Programın sonunda Vali Kemal Çeber, programda görev alan öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya gelerek ““Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihte eşine ender rastlanan liderlerdendir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. Yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle birlikte andık. Atamıza duyduğunuz büyük sevgiyle, derin bağlılıkla sergilediğiniz çalışmaları izlerken sizlerle gurur duydum.Atamızın izinde Türkiye’nin çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartılması noktasındaki nihai amacını aklımızda tutmamız gerektiğine inanıyorum. Türkiye’nin kalkınması için sizlere tavsiyem yeni fikirlere, yeni düşüncelere açık olmanız ve Atatürk’ün çağdaş medeniyetler noktasına çıkma idealini benimsemenizdir. ”dedi.

Anma Programı İl Jandarma Komutanlığınca hazırlanan Atatürk konulu fotoğraf sergisinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.