Rize'de "10 Numara" Projeler Birer Birer Hayata Geçiriliyor

Rize'de "10 Numara" Projeler Birer Birer Hayata Geçiriliyor
Rize'nin 70 yıllık hayali Salarha Tüneli’nin tek tüpten ulaşıma açılmasıyla birlikte AK Parti Rize’nin 2023 vizyon projeleri olan “10 Numara” Projelerinden biri daha hayata geçirilmiş oldu.

AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından 2014 yılı yerel seçimleri öncesinde ortaya konulan ve Rize’nin 2023 vizyon projeleri olan “10 Numara” Projeler, 2023 yılı öncesi birer birer tamamlanarak Rizelilerin ve Rize’de yaşayanların hizmetine sunulmaya devam ediyor. Bu projelerden biri olan ve dün tek tüpünün hizmete sunulmasıyla kentte sevinçle karşılanan Salarha Tüneli nedeniyle de AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri de bu sevinçlerini tünelin hizmete açılması sırasında, Rize'ye desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Recep Tayyip Erdoğan” sloganlarıyla gösterdi. 

AK Parti’nin Rize’deki 10 Numara Projelerin bir kısmı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulurken, bir kısmında da çalışmalar tamamlanmak üzere ve yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunulacağı günü bekliyor. Belediye Blokları, Çay Çarşısı, Sahil Düzenlemesi (Teleferik) Projesi, Harikalar Diyarı Çocuk Dünyası Projesi, Kuzey Güney Projesinde ise çalışmalar devam ediyor ve 2023 öncesi tamamlanarak hizmete sunulmaları planlanıyor.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, 10 Numara Projelerden olan Salarha Tüneli Projesinin tek tüpünün hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen programda şehrin iki noktasının bütünleşmesi için çalıştıklarını aktararak, tünelin çıkışı ile birlikte yeni bir duble yol inşaatı yapacaklarını ve gelişim planlarını doğru inşa etmeye gayret gösterdikleri değerlendirmesinde bulunarak, “2014 yılında yaptığımız bu projeyi 2020 yılının sonunda tek tüp olarak inşallah hayata geçiriyoruz. Çok kısa süre içinde inşallah diğer tüpte tamamlanacak. Salarha Vadisini de aynı şekilde bu tünelle birlikte şehre entegre ediyoruz” diye konuştu.

AK Parti Rize’nin 2023 Rize’sinin vizyon projeleri olan 10 Numara Projeler şunlardı: “Belediye Blokları Projesi, Batı Park Projesi, Cumhuriyet Meydanı 1. Etap Projesi, Salarha Tüneli Projesi, Sahil Düzenlemesi (Teleferik) Projesi, Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı Projesi, Harikalar Diyarı Çocuk Dünyası Projesi, Kadın Sosyal Yaşam Merkezi Projesi, Çay Çarşısı Projesi, Kuzey Güney Projesi”

70-yillik-ruya-salarha-tune.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'de "70 yıllık rüya" Salarha Tüneli'nin 2 bin 977 metre uzunluğundaki ilk tüpü hizmete açıldı

Ak Parti'nin Rize'deki 10 Projesi