Rize’de 1001 Hatim Programı Yapılacak

Rize’de 1001 Hatim Programı Yapılacak
Rize’nin Güneysu ilçesinde Kadir Gecesinde Hatim Programı düzenlenecek.

Ramazan ayı münasebeti ile okunan hatimlerin duası Kadir gecesi Güneysu Merkez Camiinde yapılacak

Güneysu Müftülüğünce bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ''1001 hatim duası'' ve okunan hatimlerin secdeleri programı Kadir gecesi Güneysu Merkez Camiinde gerçekleştirilecek.

Her yıl bir önceki yıla nazaran okunan hatimlerin ve katılımın arttığı ''1001 hatim duası''programına önceki yıllara nazaran bu yıl daha yoğun bir katılım bekleniyor .

Güneysu Müftüsü Abdulkerim Çelik öncülüğünde Din görevlileri ve Güneysu halkının birlikte okuduğu hatimler geçen yıl 1500’ü aşmış bu yıl merkez ve civar İlçelerden gelecek olan katılımcılarla bu rakamın daha da artacağı bekleniyor.

İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik, “Kur’an ayında herkes Kur’an la buluşsun, her fert en az bir hatim okuyarak Kur’anı eline alsın. Kur’anın feyzinden ve bereketinden nasiplensin. Kur’an ayında Kur’an gecesinde tanışmak, kaynaşmak birlik ve beraberliği pekiştirmek amacı ile başlatmış olduğumuz bu organizasyona halkımız her yıl artarak katıldı. Geçen yıl 1500’e ulaşan rakamın bu yıl daha da artacağını umarak halkımızı Kur’an gecesinde Kur’anla buluşmaya ve 1001 Hatim programımıza bekliyoruz” dedi.