Rize’de 11 Ayda 2500 Afet Başvurusu Yapıldı

Rize’de 11 Ayda 2500 Afet Başvurusu Yapıldı
Rize AFAD İl Müdürü Şakir Kurk, 2015 yılı içerisinde çok sayıda afet yaşandığını belirterek, yılın ilk ayından bu yana yaklaşık 2500 başvuru ile ilgilendiklerini söyledi.

2015 yılının başından itibaren Rize’de sıkça yaşanan sel ve heyelan afetlerinden dolayı; hasar tespit ve iyileştirme çalışmalarında yoğun şekilde görev alan Rize AFAD'ın teknik personeli Vali Ersin Yazıcı ile kahvaltıda bir araya geldi. Vali Yardımcısı Turan Yılmaz ve Rize AFAD İl Müdürü Şakir Kurk ve Şube Müdürü Mustafa Hüseyinpaşaoğlu'nun da bulunduğu kahvaltıya Rize AFAD'ın teknik personeli de katıldı.

YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDİYORUZ

2015 yılı içerisinde çok sayıda afet yaşandığını belirten Rize AFAD İl Müdürü Şakir Kurk, yılın ilk ayından bu yana yaklaşık 2500 başvuru ile ilgilendiklerini, 12 teknik personel ve 3 araç ile sürekli arazide olduklarını belirtti. Teknik elemanlarınca tespit edilen sorunlar ile ilgili iyileştirme çalışmalarının da yoğun şekilde devam ettiğini söyleyen Rize AFAD İl Müdürü Şakir Kurk, Sayın Vali Yazıcı’nın emir ve talimatları doğrultusunda aynı ruh ve samimiyetle çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

rize-afadin-teknik-personeli-vali-ersin-yazici-ile-kahvaltida-bir-araya-geldi2.jpg

ÖNEMLİ KURUMLARIMIZDAN BİRİDİR

Rize'nin afetler ile her an karşı karşıya olduğunu söyleyen Vali Ersin Yazıcı ise, Rize AFAD'ın yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini ve halktan gelen tepkilerin olumlu olduğunu söyledi.

Rize AFAD'a büyük iş düştüğünü belirten Vali Ersin Yazıcı, "AFAD acil durumlara müdahale, arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerinde önde gelen kurumlarımızdan biridir. Arkadaşlarımızın özverili çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hepiniz, yeri geliyor kendi hayatınızdan ve ailenizden ödün vererek çalışıyorsunuz. İlimizde meydana gelen acil olaylar dışında komşu illerimiz başta olmak üzere ülkemiz genelinde meydana gelen büyük doğal afetlere de koşuyorsunuz. İnşallah afetlerle karşılaşmayız. Sorumluluklar yüklenen, dirençli bir toplum oluşturma misyonuyla gayret gösteren siz değerli AFAD yönetimini ve çalışanlarını tebrik ediyorum "dedi.

rize-afadin-teknik-personeli-vali-ersin-yazici-ile-kahvaltida-bir-araya-geldi-1.jpg