Rize'de 112 Acil ile Hasta Naklinde Büyük Artış

Rize'de 112 Acil ile Hasta Naklinde Büyük Artış
Rize'de iki farklı noktada 112 acil istasyonu açmayı planladıklarını ifade eden Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 112 acil vaka sayısı ve ambulans ile nakli yapılan hasta sayısında ciddi anlamda artış olduğunu söyledi

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize'de her geçen gün 112 acil vaka sayısı ve ambulans ile nakli yapılan hasta sayısında ciddi anlamda artış olduğunu söyledi.

Dr. Tepe, olay53 haber sitemizin de resmi abonesi bulunduğu AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm yatalak hastalara ihtiyaç duyulduğu zamanlarda ambulans gönderildiğini ifade ederek, ''Talep halinde tespit ettiğimiz hastaları evinden ambulans ile alıp hastaneye getiriyor. Sağlık kontrolünden geçtikten sonra hastayı tekrar evine götürüyoruz. Ayrıca elimizden geldiğince kanser tedavisi gören zor durumdaki yatalak hastalarımızın da özellikle şuha (ışın) tedavisi için Trabzon ve diğer illere götürüp, getirmeye çalışıyoruz. Verilen bu ambulans hizmetleri Türkiye ortalamasının çok üstündedir. Ancak bu aşırı hizmet yükü sebebiyle yetersiz kaldığımız zamanlar da olmaktadır. Bu zamanlarda da kıymetli vatandaşlarımızın sağduyusuna güveniyoruz.'' dedi.

Bakanlık tarafından Rize'de belirlenen hedef hasta sayısı 300 iken, şu an itibari ile 3 bin 200 yatalak hastaya hizmet verdiklerini ifade eden Tepe, şunları söyledi: ''Bu hastalarımızın aynı zamanda ambulans ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyoruz. Bu anlamda yatalak hastası olup ta tedavisi için hastaneye veya hastaneden eve götürmek durumunda kalan vatandaşlarımızın hastanelerde kurduğumuz evde sağlık hizmetleri birimlerine ya da sağlık müdürlüğündeki evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezine ulaşmaya çalışsınlar. Bunu da yapamıyorlarsa 112 acil numarasından hastaların nakli için ambulans talebinde bulunabilirler. Tüm bu talep ve iş yükü karşısında zaman zaman bekletmek zorunda kaldığımız hastalarımız da oluyor. Bu sebeple vatandaşlarımızdan kendilerinden çok daha acil ihtiyaç duyan hasta olabileceğini unutmayıp, gerekmedikçe ambulans talebinde bulunmamalarını rica ediyorum.''

Rize genelinde ambulans hizmetlerini artırmak için çalışma yaptıklarını belirten Tepe, ''Bir süre önce Ardeşen ve Pazar ilçesinde açmış olduğumuz 112 acil istasyona ek il merkezi İslampaşa Mahallesi'nde bir tane daha açtık. Çayeli ilçesinde ve yine il merkezindeki Fener Mahallesi'nde 112 acil istasyonu açmayı planlıyoruz. Bu konuda bakanlığımıza ambulans ve personel taleplerimizi belirttik. Bir kaç ay içinde bu istasyonlarımızın da hizmete girmesini bekliyoruz'' diye konuştu.