Rize'de 112 Acil Sağlık Hizmetleri Toplantısı Düzenlendi

Rize'de 112 Acil Sağlık Hizmetleri Toplantısı Düzenlendi
Rize'de, 112 acil sağlık hizmetleri değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Rize Devlet Hastanesi Eğitim Salonu'nda düzenlenen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zikrullah Tüfekçi, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İlkay Şimşek ile acil yardım istasyonlarında çalışan sağlık personeli katıldı.

Tepe, burada yaptığı konuşmada, 112 personelinin saygı ve sevgi içerisinde çalışması gerektiğini belirterek, "İnsan sağlığını tehdit edebilecek her durumda acil müdahale yapacak olan kişilerin gerekli bilgi ve beceriye sahip olması gerekir. Biz de bunlar için sizlerin eksik olan yönlerinizi verdiğimiz ve vereceğimiz eğitimlerle tamamlayacağız" dedi.

-rizede-112-acil-saglik-hizmetleri-toplantisi-duzenlendi-(5).jpg

Acil yardım ambulansı kullanan sürücülerin de aşırı sürat yapmaktan kaçınmaları gerektiğini ifade eden Tepe, "Bazen can kurtarmak isterken can da verebiliyoruz. Bu tür olumsuzlukların önüne geçebilmek için daha dikkatli olmalıyız. Gereksiz sürat yaparak ne kendi canınızı tehlikeye atın ne de hastaneye yetiştirmeye çalıştığınız hastanın. Her şey kontrollü ve ölçülü olduğu sürece verdiğiniz hizmetin kalitesi de artar" diye konuştu.

-rizede-112-acil-saglik-hizmetleri-toplantisi-duzenlendi-(3).jpg

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İlkay Şimşek ise 112 personelinin ekibiyle uyum içerisinde çalışması gerektiğini kaydederek, "112 çağrı merkezi arandığı andan itibaren hayati değerde algılanır ve bu hayati durumun vahameti sürdüğü müddetçe de takip edilir. Bu bakımdan sağlık çalışanları arasında acil kelimesi, müdahale edilmediği takdirde kaybedilecek bir can, yıkılacak bir yuva, sönecek bir ocak anlamını taşır. Bu bilinç 112 acillerde hizmet veren ekiplerimizin 7/24 maratoncu gibi hızlı ve pratik hareket etmelerini sağlar" ifadelerini kullandı.

Şimşek, toplantıda, 112 Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında görev yapan komuta kontrol merkezi ile acil yardım istasyonlarında görev yapan tüm personelin sorunlarını ve çözüm önerileri görüştüklerini söyledi.

-rizede-112-acil-saglik-hizmetleri-toplantisi-duzenlendi-(1).jpg-rizede-112-acil-saglik-hizmetleri-toplantisi-duzenlendi-(2).jpg-rizede-112-acil-saglik-hizmetleri-toplantisi-duzenlendi-(4).jpg