Rize'de "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması"

Rize'de "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması"
UDEF tarafından "Doğu'dan Batı'ya adil bir dünyaya" sloganıyla düzenlenen ve Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu buluşma kapsamında, Rize'de etkinlik gerçekleştirildi.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından "Doğu'dan Batı'ya adil bir dünyaya" sloganıyla düzenlenen "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması" kapsamında misafir öğrenciler, Rize'de kültürlerini tanıttı.

Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu ve 51 ülke, 91 şehirde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında yabancı öğrenciler, Rize Sahil Parkı'nda bir araya geldi. 

UDEF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması"nı Rize'de de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Rize'de etkinliğin üçüncüsünü düzenlediklerini anlatan Oğuz, "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde 40 farklı ülkeden yaklaşık 500 öğrenci var. Bu öğrencilerin bir yabancı turist olmadığını, bizim misafirimiz olduğunu vatandaşlarımıza bu tür etkinliklerle anlatıyoruz. Başka bir coğrafyada doğmuş olabilirler. Rengi, teni ve ırkı farklı olabilir ama inancımız gereği kardeşiz." dedi.

Rize Uluslararası Öğrenci Derneği (RİUDER) Başkanı Hasan Kanbur da yabancı öğrencilerle yöre halkını kaynaştırmayı amaçladıklarını belirtti. 

Etkinlik kapsamında üniversitede okuyan yabancı öğrenciler, ülkelerinin kültür ve geleneklerini tanıtan stantlar açtı.

rizede-12.-uluslararasi-ogrenci-bulusmasi-(1).jpgrizede-12.-uluslararasi-ogrenci-bulusmasi-(2).jpgrizede-12.-uluslararasi-ogrenci-bulusmasi-(3).jpgrizede-12.-uluslararasi-ogrenci-bulusmasi-(4).jpgrizede-12.-uluslararasi-ogrenci-bulusmasi-(5).jpgrizede-12.-uluslararasi-ogrenci-bulusmasi-(6).jpgrizede-12.-uluslararasi-ogrenci-bulusmasi-(7).jpgrizede-12.-uluslararasi-ogrenci-bulusmasi-(8).jpgrizede-12.-uluslararasi-ogrenci-bulusmasi-(9).jpg