Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla vatandaşlar, Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda toplanarak nöbet tutmaya başladı.

Rize'de çok sayıda vatandaş, yatsı namazının ardından Sahil Camisi önünde bir araya geldi. Ellerinde Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nde devam eden yürüyüşte 100 metre uzunluğunda bayrak açıldı.

Yürüyüşün ardından Memişağa Parkı'nda vatandaşlar demokrasi nöbeti tutarken, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından dua edildi. 

Vali Bektaş, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı başlayan nöbetin bitmeyeceğini vurgulayarak, "Üzerimize kurulan bu tuzağı boşa çıkardık. Artık her zamankinden daha tecrübeliyiz ve güçlüyüz." şeklinde konuştu.

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ise 15 Temmuz'un milletin destanı olduğunu belirterek, "Milletin eseridir. O gece meydanlara koştuk. O gece vatanını seven yiğitler meydanlara koştu. Biz de o gece burdaydık. Meydanları bırakmadık. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine yerleşmiş hainler darbe girişimine kalkıştılar. Millet meydanlara koşarak cevap verdi. O gece milletin gücü silahın ve tankın gücünü yendi. Millet ve demokrasi kazandı." diye konuştu.

Programda, Rize Milletvekili Muhammed Avcı ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap da günün önemiyle ilgili birer konuşma yaptı.

rizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(7).jpg

rizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(16).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(11).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(3)-001.jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(1)-001.jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(6).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(8).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(1).jpg

rizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(2).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(4).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(5).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(3).jpg

rizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(4)-001.jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(5)-001.jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(6)-002.jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(12).jpg

rizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(14).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(7)-002.jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(9)-001.jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(10).jpg

rizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-(13)-003.jpg