Rize'de "15 Temmuz Gazilerimizle Buluşma" Programı Düzenlendi

Rize'de "15 Temmuz Gazilerimizle Buluşma" Programı Düzenlendi
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ateş edilmesi sonucu yaralanan Yasin ve Ayla Kasarcı çifti, o gece yaşadıklarını Rize'de vatandaşlarla paylaştı.

Yasin Kasarcı, Çayeli ilçesine bağlı Madenli Belde Belediyesi tarafından, Hamit Bostancı Eğitim ve Kültür Merkezi'nde organize edilen "15 Temmuz Gazilerimizle Buluşma" programında yaptığı konuşmada, darbe girişimi gecesinin zor bir gece olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cep telefonu ile bağlantı kurduğu televizyon yayını sırasında beraberindeki eşi ve kız kardeşi ile evden köprüye doğru yola çıktığını anlatan Kasarcı, şöyle devam etti: "Orada ilk başlarda tanklar ateş ediyordu. Eşim ve kardeşime, 'Bunlar bize ateş etmez, biz halkız, Türk askeri bize ateş etmez' dedim ancak daha sonra yaralıları görmeye başladım. Bazı yaralıları biz kaldırıp taşıdık. Sela sesleri ile Allah içimizden korkuyu alıp kaldırdı. Derler ya 'vatan sevgisi imandandır.' diye."

Kasarcı, o gece yerde yaralı bir kadına yardım etmeye çalıştığını belirterek, "Yaralı kadın bize, 'burada başka bir ağır yaralı var, ona yardım edin" dedi. Ona yardım ettik ve ilerlemeye başladık. İlk eşim vuruldu. Eşimin, 'Yasin ben vuruldum' dediği sırada dönmemle birlikte ben de vuruldum. Orada ilk aklıma Hazreti Yunus Peygamber geldi. Onun sözünü söyledim ve akabinde kelime-i şehadet getirdim." diye konuştu.

Kız kardeşinin kucağına düştüğünü ve ardından hastaneye götürüldüğünü dile getiren Kasarcı, "Allah, yaşayacağımız nefes vermiş. Günümüz varmış, yaşayacakmışız. Cumhurbaşkanımızın bir sözü var, 'Göklerden gelen bir karar vardır' diye. Türkiye dualarla ayakta duruyor, ben buna gönülden inanıyorum. İnşallah böyle bir şey daha yaşamayız." değerlendirmesinde bulundu.

rizede-15-temmuz-gazilerimizle-bulusma-programi-duzenlendi-foto-galeri.jpg

- "O gece biz cehennemi yaşadık"

Ayla Kasarcı ise 15 Temmuz'un bir işgal kalkışması olduğunu söyledi.

Eşi ile birlikte işgale engel olmaya çalıştığına dikkati çeken Kasarcı, şunları kaydetti:

"O gece biz cehennemi yaşadık. O gece yoğun ateş altındaydık. Her 20 dakikada bir yaylım ateşine tutuluyorduk. Yaralıların hastanelere ulaştırılmaması için ellerinden geleni o hainler yaptı. O gece farklı bir geceydi. Allah bize öyle bir gece daha yaşatmasın. Bizler vatan sevgisiyle dolu çocuklardık ve öyle de büyüdük. Evlatlarımıza ve torunlarımıza vatan sevgisinin ne kadar değerli olduğunu anlatmamız gerekiyor."

Darbe girişimine tepki göstermek amacıyla meydanlara çıkanlar arasında yer alan Dr. Sezai Çelik'in de 15 Temmuz gecesini anlatan sunum yaptığı programda, "Demokrasi Filmi" gösterildi ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı ile vatandaşların katıldığı programda bazı katılımcıların zaman zaman duygulandığı gözlendi. Program, Yasin ve Ayla Kasarcı ile Çelik'e plaket sunulmasının ardından sona erdi.