Rize'de 16 Sanığın Yargılandığı "Usulsüz Dinleme" Davasına Devam Edildi

Rize'de 16 Sanığın Yargılandığı "Usulsüz Dinleme" Davasına Devam Edildi
Rize'de "Usulsüz dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 16 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Rize Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın altıncı duruşmasına, başka suçtan tutuklu bulunan Bilal Meşe, tutuksuz sanıklardan Alper Gülabioğlu, Ali Burnaz ve Gülbey Kutun katıldı. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, tutuklu bulunan 6 sanık ise duruşmaya SEGBİS sistemi ile katıldı.

Sanık Gülbey Kutun, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bilfiil görevine devam ettiğini savunarak, "Bahse konu örgüt ile hiçbir ilişkim olmamasına rağmen, 17 Ağustos 2016 tarihinde çıkarılan kararname ile mesleğimden ihraç edildim. Mahkemece görülen dava dışında hakkımda açılmış hiçbir dava ve soruşturma yoktur." dedi.

Bahse konu dosyada sadece iki meslektaşı hakkında kendisine bildirilen görevi yerine getirdiğini kaydeden Kutun, "Mesleğimi icra ettim, sanık konumuna düştüm ve mesleğimden ihraç edildim. Suçlamaların hiçbirisini kabul etmiyorum. Görevimi yaptığım için beraatımı talep ediyorum. Ayrıca mümkünse dosyamın ayrılarak örgüt kapsamından çıkarılmasını talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Sanıklar Alper Gülabioğlu ve Ali Burnaz, ifadelerine ekleyecek bir şeyleri olmadığını belirtirken, SEGBİS sistemi ile duruşmaya katılan Veli Akçay, Sinan Karabaş ile Zekai Genç avukatlarının bulunmaması nedeniyle avukat talebinde bulundu.

Savunmaların ardından dosyadaki eksiklerin giderilmesi için mahkeme duruşmayı erteledi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının "usulsüz dinleme" iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırladığı iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş ancak dava hakkında "yetkisizlik" kararı verilerek Rize'ye gönderilmişti.